Site Rengi

DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

‘Bahar Gösterisi Ritimlerin Ahengi’ Konseri

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Vurmalı Çalgılar Topluluğu “Bahar Gösterisi Ritimlerin Ahengi” konseriyle Öğrenci Merkezi Salon 2016’da sahne aldı.  
Çok sayıda öğretim elemanı ve seyircinin katıldığı konserde, Halk Dansları Biriminde yer alan dansçılar da Vurmalı Çalgılar Topluluğu'na eşlik etti. 2004 yılında kurulan Halkbilim Araştırmaları Merkezi Vurmalı Çalgılar Topluluğu’nda Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan da çok sayıda katılım olduğunu belirten Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı, “Merkezimizin en önemli görevi; sanatın iyileştirici gücüne inanmak, bu inancı çeşitli etkinliklerle göstermek, uygulamak ve yaygınlaşmasını sağlamaktır. Toplulukta yer alanlar, her hafta profesyonel müzisyen disipliniyle bu işe odaklandılar. Dolayısıyla bu gecede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 
Selçuk Yüksel’in şefliğinde “Harem Kompozisyon, 7/8’lik Kompozisyon, 9/8’lik Kompozisyon, 18’lik Kompozisyon, Bolero, Tekila, Tango Hint Üvertür, 6/8’lik Kompozisyon ve Desperado” eserlerinin seslendirildiği konserde, çok sayıda misafir sanatçı da yer aldı. Konserde ayrıca Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Zeynep Fırat ve Grup Ayrıkotu Solisti Alev Demir solo olarak performans sergiledi. 
Konserin sonunda Prof. Dr. Deniz Taşçı tarafından, Şef Selçuk Yüksel’e ve misafir sanatçılara çiçek takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.