Site Rengi

DOLAR 32,3397
EURO 35,1175
ALTIN 2.311,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Bakan Tüfenkci: "Milli mutabakata sağduyulu kesim mutluluk duydu"

15.08.2019
A+
A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, MHP ile AK Parti arasında gelişen ittifak görüşmelerine ilişkin, "AK Parti'den 3 arkadaşımız Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle, MHP'den de Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesiyle 3 arkadaşın oluşturduğu 6 kişilik bir komisyon çalışmalara başlayacak" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl Malatya'da yapılan yatırımlar ve devam eden projelerle ilgili bilgiler veren Tüfenkci, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin geçtiğimiz yıla hain bir darbe girişiminin ardından girdiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, bir takım çevrelerce ısrarlı bir şekilde ülkenin iflas ettiğinin söylendiğini belirtti.
Bakan Tüfenkci, doların, faizin inanılmaz yükseleceği, iflasların birbiri ardına geleceği yönünde bir takım kötü senaryoların içerisinde 2017'ye giriş yapıldığını belirterek, buna rağmen ülkenin geçen yılı çok güçlü bir şekilde bitirdiğini vurguladı. Türkiye'nin geçen yıl yakaladığı büyüme rakamlarının dünyayı kıskandırdığına işaret eden Bakan Tüfenkci, "2016'da alelacele not kıranlar, Türkiye'nin büyüme rakamlarını revize edenler, düşürenler 2017 yılında art arda revize rakamlarını açıkladıklarını ve netice itibariyle de Türkiye'nin yakalamış olduğu performans karşısında utananlar, kendi itibarlarını korumak adına revizelerini yaptığını açıkladılar. Geçen yıl Türkiye'nin büyüme rakamlarına inanamayanlar da bu yıl da büyüme rakamlarını peş peşe revize edecekler. Ülkemizin aleyhine oynanan oyunlar devam ediyor" ifadelerini kaydetti.

"Safları sıklaştırmak gerek"
Bakan Tüfenkci, coğrafya dikkate alındığı zaman yerli ve milli duruşun öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydederek, "Milli mutabakat sağlamak ve güçlü Türkiye'nin istikrarı, geleceği için ve bölgesinde ümmete bir umut olabilmesi için her zaman önem arz ediyor. Küçük ayrıntılardan ziyade özellikle Cumhurbaşkanımızın da altını çizdiği gibi tek millet, tek bayrak, tek devlet ve tek vatan etrafında birleşen herkesin, 2019'da Türkiye'nin gireceği virajı da dikkate alarak ülkenin geleceği açısından daha fazla safların sıklaştırılması gerekliliğini anlatmaya gerek yok" değerlendirmesinde bulundu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tüfenkci, MHP ile AK Parti arasında gelişen ittifak görüşmelerine ilişkin konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmeleriyle belli bir aşamaya geldiğini dile getirdi. Tüfenkci, "AK Parti'den 3 arkadaşımız Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle MHP'den de Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesiyle 3 arkadaşın oluşturduğu 6 kişilik bir komisyon çalışmalara başlayacak. Özellikle milli mutabakat çerçevesinde Türkiye'nin yerli ve milli duruş gösterebilen, birliği beraberliği noktasında gerçekten bir şeyler yapması gerektiğini, dünyayı ve çevresinde gelişen olayları iyi okuyanların, Türkiye'nin geleceği için oluşturulan milli mutabakata gerçekten saygı duyup, sağduyulu kesim tarafında da büyük bir mutluluk oluşturdu" diye konuştu. 
2019 seçimlerine giderken herkesin hassas olması gerektiğine işaret eden Bakan Tüfenkci, "Bu partinin lideri belli. AK Parti'nin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Biz Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru giderken yol yürüyoruz. Bu yürüyüşe engel olmak, bilerek veya bilmeyerek engel olmak veya bir takım hesapların içerisine girmek, bir takım hesapları olanlara ortak olmak, gerçekten milli duruş ve mutabakatların oluştuğu bu dönem içerisinde farklı senaryolara yol açacak söylemlerde bulunulmaması gerekir. Bu partinin ilkeleri, lideri, cumhurbaşkanı adayı belli olduğuna göre" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.