Site Rengi

DOLAR 32,5716
EURO 34,7125
ALTIN 2.418,37
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

Bal Hasadı Sona Erdi

15.08.2019
A+
A-

Sivas'ın Zara ilçesinde bal hasadının sona erdiği bildirildi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, ilçedeki arı yetiştiricilerini ziyaret etti.

Üreticilerle görüşen Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçede bal hasadının sona erdiğini ve veriminin önceki yıllara göre daha iyi olduğunu söyledi.

Zara ilçesi için ağustos ayının bal hasadının yapıldığı dönem olduğunu hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Hasat mevsimi vesilesi ile üreticilerimizi ziyaret ederek 2018 yılı bal sezonu hakkında bilgiler alıyoruz. İlçemizde gezginci arıcılar çoğunlukta olmak üzere 400 arıcımız arı yetiştiriciliği ile uğraşmaktadır. 42 bin kovanın varlık gösterdiği ilçemizde, bu yıl bin ton civarında bal hasadı yapıldı. Bu rakamlar son yılların en iyi rakamlarıdır. Aşırı yağışlar, kuraklığa bağlı bitki örtüsü zayıflığı gibi etkenlerden geçtiğimiz yıllarda istenilen verimleri alamayan bal üreticilerimiz iyi bir hasat dönemi geçirmiştir."

Şimşek, ilçede özellikle Bolucan, Beypınarı bölgesinin bu yıl son 10 senenin en verimli bal üretim sezonunu geçirdiğini belirterek, Kösedağ çevresinde ise verimin daha zayıf olduğunu ifade etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.