Site Rengi

DOLAR 32,5608
EURO 34,8287
ALTIN 2.417,33
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

Balkan Göçmenleri Tepebaşı İftarında

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. 
Bir düğün salonundaki iftar programında bir konuşma yapan Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı Zihni Çalışkan, “Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kızılinler Derneği, İdrisyayla Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kalabak Köyü Derneği, Gerenli Derneği, Bahçecik Derneği, Satılmış Derneği, çok kalabalık ve büyük bir camiayız. Toplam 12 derneğimiz adına bugüne kadar verdiği destek ve işbirliği nedeniyle sayın Ahmet Ataç Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bulgaristan’ın Dobriç bölgesinde yer alan Dobriçka Belediyesi ile de kardeş şehir ilişkileri kuruluyor, bu nazik davranışı için de Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu kadar kalabalık bir organizasyona ev sahipliği yapmak çok kolay değil. Burada daha önce birlikte çalıştığımız milletvekili adayı hanımefendiler var. Bu vesileyle kendilerine de başarılar diliyorum, umuyorum ki kendileri gönüllerinin muradına erişir ve onları milletvekili olarak görürüz” şeklinde konuştu. 
Ayrıca Zihni Çalışkan, Başkan Ataç’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. 
Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Ataç ise katılımcıların Ramazan ayını kutlayarak, “Öncelikle Ramazan ayınız hayırlı olsun. Ramazan sofrası o kadar kutsal ki bu sofrada yaşlısı, genci herkes oturur. Belki günlerdir görmediğiniz dostlarınızı bu sofrada gördünüz. Bu bir sosyalleşmedir. 1971’den beri camianızın içindeyim. Hekimlik dönemimde hep göçmen kardeşlerimle birlikte çalıştım, 30 yıldan fazla. Göçmen toplumun Eskişehir’e büyük katkısı olmuştur. Göçmen, öyle farklı insan ki Avrupa kültürü almış, tertemiz, güler yüzlü, çalıştığı konuma çok çabuk adapte olan bir özelliğiniz var. Köstence de kardeş şehrimiz. Çünkü Türkiye’ye göçlerden biri de Köstence’dendir. Bahçecik özellikle Köstencelilerin buluştuğu bir noktadır. O tarafta Çavuşesku bu tarafta Jivkov dönemlerinde zor günlerde yaşandı. Siz özgürlüğün, bağımsızlığın, demokrasinin ne olduğunu çok iyi bilirsiniz. Hele hele 1074’te rahmetli Ecevit’in Kıbrıs çıkarmasında verdiğiniz destek bambaşkadır. Çok iyi biliyorum hala içinizde Ecevit sevgisi vardır. Ecevit bizim için de çok farklıdır. Düzgün, doğru siyaseti, iyi ilişkiler kurmayı Ecevit’ten öğrendik. Partisinin belediye başkanı olarak kendi yağımızda kavrulmayı da rahmetli Ecevit’ten öğrendik. Aramızda milletvekili adaylarımız var. CHP olarak bu seçime ciddi hazırlıklarımız var. Cumhurbaşkanı adayımız bir taraftan, bizler bir taraftan mücadele ediyoruz. Burada faklı görüşten insanlar olabilir. Siz demokrasinin, bağımsızlığın hasreti ile yaşadınız. Bunları bize Mustafa Kemal Atatürk verdi. Siz her konuda tarafsızsınız ama Mustafa Kemal deyince, devrimler deyince taraflı olduğunuzu gösterdiniz. Bu ülkenin de artık huzura, özgürlüğe, iyi siyasetçilere ihtiyacı var. Siz iyi bildiğinizi yaparsınız, inşallah oylar doğru yere gitsin” ifadelerini kullandı. 
Milletvekili Çakırözer de konuşmasında “Ailesinin kökeni Şumnu’ya, Silistre’ye uzanan bir kardeşiniz olarak bu gece burada olmak çok heyecan verici. Yolumuz bir şekilde Eskişehir’e, Bursa’ya düştü, Türkiye’ye göçtük. Artık Türkiyeli olduk; muhacir Türkiyeli olduk. Sonsuza kadar da muhacir olmanın kültürünü, güzelliğini yaşayacak olmaktan çok büyük onur duyuyorum. Eskişehir bugün parmak ile gösterilen örnek bir kent ise bunda muhacirlerin rolü çok büyüktür” dedi. 
Deneyimli yurttaşlar iftarda bir araya geldi 
Başkan Ataç ve Milletvekili Çakırözer ayrıca Tepebaşı Belediyesi tarafından Sağlıklı Yaşlılar Konuk Evi’nden ve TEBEV hizmetlerinden yararlanan deneyimli yurttaşlar için düzenlenen iftar yemeğine de katıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.