Site Rengi

DOLAR 32,3695
EURO 35,0050
ALTIN 2.325,46
BIST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Barajda Boğulan Şahsın Ölümündeki Detay Ortaya Çıktı

Barajda Boğulan Şahsın Ölümündeki Detay Ortaya Çıktı
09.09.2019
A+
A-

Eskişehir’de, 6 Eylül günü baraj gölünde kaybolan ve daha sonra cenazesine ulaşılan Ercan Can isimli şahsın ölümü hakkında detaylar ortaya çıktı. İddialara göre, gece çadırda arkadaşıyla alkol alan Can, daha sonra dışarı çıkıp yüzmek için baraj göletine girerek hayatını kaybetmiş.

Alınan bilgiye göre; 55 yaşındaki Ercan Can, balık tutmak için arkadaşı ile birlikte Seyitgazi Numanoluk Mahallesi, Çatören Baraj gölü kenarına gitti. Geceyi burada kamp kurarak geçiren iki arkadaş, iddialara göre alkol aldı. Bir süre çadırda kalan Ercan Can, saat 03.00 sıralarında arkadaşına yüzmek istediğini söyleyerek dışarı çıktı. Kendisinden uzun zaman haber alamayan arkadaşı, telaşlanarak dışarı çıkıp Can’ı aramaya başladı. Bu esnada jandarma ekiplerini de arayarak Ercan Can hakkında kayıp ihbarı verdi.

‘İlk arama çalışmaları sonuçsuz kaldı’

Olayın ardından bölgeye sevk edilen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri arama çalışmalarına başladı. Bu esnada AFAD, Eskişehir İtfaiyesi, AKUT ve Büyük Ayı Arama Kurtarma ekiplerine de durum iletildi. Bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerinin gönüllü dalgıçları suda kaybolan Ercan Can’ı arama-kurtarma faaliyetlerine başladı. Uzun saatler süren arama çalışmalarında dalgıçlar, görüş mesafesinin ‘sıfır’ olmasından dolayı Can’ı bulamayarak ilk çalışmalarını tamamladı.

‘JÖAK olay yerine intikal etti’

Gönüllü dalgıçların yoğun çabayla aradığı Eren Can bulunamayınca, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Sualtı Arama/ Kurtarma Timi (JÖAK) aynı gün Ankara’dan saat 17.00 sıralarında bölgeye geldi. Keşif faaliyetlerine başlayan JÖAK timi tarafından Humminbird yanal taramalı su altı sonarı ile kayıp şahsın yeri tespit edilerek bulunduğu nokta işaretlendi. Daha sonra ROW (Remote Operated Wehicle) uzaktan kumandalı sualtı robotunun yardımıyla da kayıp şahıs kıyıdan 100 metre açıkta, 15 metre derinlikte bulunduğu belirlendi. Dairevi arama metodu ile görüşün olmadığı şartlarda 30 dakika içinde cenaze bulundu. 112 Acil Sağlık ekiplerinin incelemesinde kıyıya çıkarılan Can’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Ardından Ercan Can’ın cenazesi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.