Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Başkan Ataç, Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Küresel Başarının Yeni Anahtarı: Şehirlerin Liderliği” temasıyla, 'Kamu Teknoloji Platformu ve Harward Business Rewiew Türkiye' tarafından Ankara’da düzenlenen 3. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’na davetli konuşmacı olarak katıldı.

Ankara’da 3. kez düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirli Konferansı'nın 2’nci gününde düzenlenen “Akıllı Şehirlerde Sıra Dışı Başarı Hikâyeleri” panelinde, bir sunum gerçekleştiren Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin güneş enerjisi kullanımındaki öncü uygulamalarına değindi. Sunumda anlatılan belediye hizmet binasında bulunan güneş panelleri, yeşil bina olan ve 'Türkiye’nin LEED Altın Sertifika'sına sahip olan ilk kamu binası durumundaki Su Sporları Merkezi, hayvansal sulamada güneş enerjisinin kullanımı, güneş enerjili şarj istasyonları gibi projeler büyük ilgi gördü.

Ataç, panelin ikinci bölümünde ise Akıllı Kentsel Dönüşüm – Remourban Projesi çerçevesinde hayata geçirilen enerji verimliliği ve ulaşım alanındaki uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Konferans ile akıllı şehirlere dönüşüm kapsamında Türkiye’de başarılı kamu projelerinin tanıtılması, belediyelerin akıllı şehir yatırımlarını paylaşması ve dünyanın önde gelen şehirleri ile bilgi paylaşımı yapılması sağlanmış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.