Site Rengi

DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Başkan Bakıcı vatandaşları Bilecik 6. Olağan İl Kongresi’ne davet etti

15.08.2019
A+
A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Başbakan Yıldırım'ın da katılacağı 20 Ocak Cumartesi günü Bilecik İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak Bilecik 6. Olağan İl Kongresi’ne vatandaşları davet etti.
Bakıcı, Bozüyük’te yapılan yatırımların ülke genelinde hükümet yerel iş birliğine önemli bir örnek teşkil ettiğini belirterek Bozüyük’te hayata geçen hükümet yatırımlarını hatırlattı. Başkan Bakıcı "Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yüzde 50 hibe desteği ile yapıldı ve yine Bozüyük’ün en önemli tarihi yapılarından olan ve müzeye dönüştürülen Albay İbrahim Çolak Köşkü’nün Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi olarak restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 1 milyon TL hibe desteği aldık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteği ile; içerisinde kafeterya, engelli engelsiz çocuk oyun alanları, barbekü ve kamelyalar, otopark, yürüyüş yolları bulunan Kent Ormanı’nın Bozüyüklülerin hizmetine sunuldu. Bozüyük sınırlarından geçen ve Bozüyük ile İstanbul arasını yaklaşık 2, Ankara’yı ise yaklaşık 1,5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren hattı ve istasyonunun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemde hizmete girdi. Dört yıllık eğitim veren Fakülte niteliğinde ki Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete başladı. Toplu Konut İdaresi tarafından ilçemize yapılan 2. etap 724 konut hak sahiplerine teslim edildi ve hükümetin desteği ile ilçeye Toki İlkokulu, Şehit Zafer İpek İş Okulu, İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Arif Nihat Asya İlkokulu gibi 5 okulun daha kazandırıldı" dedi.
Bozüyük’te hükümet yatırımlarının bunlarla da sınırlı olmadığını belirten Başkan Bakıcı, hükümet desteği ile yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Bozüyük’te Yeşilkent Mahallesi’nde Musapınarı Mevkii ile Çağlar Kent arasında kalan toplamda 52 bin metrekarelik bir alan üzerine 200+50 yataklı yeni hastane binası yapılacağını, şu an Hal camiinin yapımı ile başlayan Hal Projesi’nin tamamlanacağını, Entegre Su Tesisi ve alt yapı değişimi için 36 milyon Euro maliyetli projede yüzde 90 hibe desteği aldıklarını anlatan Bakıcı, "Bu proje kapsamında yaklaşık olarak 145 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 250 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı yapılarak tüm alt yapı baştan aşağı yenilenecektir" diye belirtti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile ilçeye bin 500 kişilik yeni Kapalı Spor Salonu ve yeni kapalı yüzme havuzu kazandırılacağını, Çarşı Mahalle’de Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirileceğini söyleyerek “Güçlü Gelecek Güçlü Bozüyük için hükümetimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bozüyük Hükümetimizin desteği ile daha da güçlü” dedi.
Başkan Bakıcı son olarak yarın ki İl Kongresi’ne katılmak isteyenler için saat 14:00’ten itibaren Cumhuriyet Meydanı’nın önünden ücretsiz olarak otobüs kaldırılacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.