Site Rengi

DOLAR 32,5485
EURO 34,8870
ALTIN 2.438,19
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Başkan Kurt Huzur Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Huzur Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.
Huzur Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, bazı vatandaşların çöp çıkarma saatlerine uymadığını ifade ederek, “Vatandaşlarımız bizim belirlediğimiz saatler dışında çöp çıkarıyor. Biz tekrar dönüp almazsak, ertesi gün çöp toplama saatine kadar orada kalacak. Biz de rahatsız oluyoruz, herkes şikayet ediyor. O nedenle bir tur daha atıyoruz” dedi.
Bu ikinci turların Odunpazarı Belediyesi’ne maliyetinin, ayda 100 bin lira olduğunu belirten Başkan Kurt, çöp toplama saatlerine uyulmamasının Avrupa’da ciddi bir cezai yaptırımı olduğunu söyledi.

“Türkiye’de cezai yaptırım uygulanmıyor”
Türkiye’de ise, bunun cezai yaptırımı olmadığını ifade eden Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“259 lira para cezası var, ama çöpün kime ait olduğunu bilemediğimiz için ceza da veremiyoruz. Çöpü atarken tutanak tutacaksın ki, gidip adama ceza verebilesin. Yakalayamadığın için de herkes yırtıyor. Bizim Çevre Şehircilik Bakanlığına önerilerimiz oldu. Sadece bizim verdiğimiz çöp torbaları ile çöp çıkarılsın. Sana bir numara verelim, T.C. kimlik numaranı yazalım çöp torbasını verelim. O poşet çöp poşeti dışında bir poşetle çıkardığında, o çöpü almayalım. Çöpün kime ait olduğunu da bilelim. Örneğin bir apartmanda 20 daire var, 17 daire düzenli olarak çöp çıkarıyor, 3 çıkarmamış. Sen neden çöp çıkarmıyorsun, nereye atıyorsun diye soralım. Bu şekilde bazı yöntemleri denemeye çalışıyoruz. Bu çöp toplama işi paralı hale gelmeye başladı. 2018’de topladığınız çöpün parasını al diyor, hükümet. AKP’liler asfalt parası alma diye itiraz ediyor ya, asfalt parası ayrı bir şey. Bunu alma diyen adam, şimdi vatandaştan çöp toplama parasını al diyor. Bu vatandaşa ekstra külfet getirir. Böyle bir ortamda şehirciliği uygulamak çok zor. Okullara biz çevre eğitimi verelim, bizim Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde Çevre Mühendislerimiz, işin uzmanları var. Bu seneye kadar Milli eğitim Müdürlüğü bizi okula sokamamak için duvar gibi önümüzde duruyordu. Sonra bir yazı göndererek Çevre Eğitimi verebilirsiniz dediler, şimdi ekiplerimiz bir program dahilinde eğitimlere başlıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.