Site Rengi

DOLAR 32,5327
EURO 34,9418
ALTIN 2.435,60
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Başkan Yörük güven tazeledi

15.08.2019
A+
A-

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası’nın bugün gerçekleştirilen genel kurulu sonrası mevcut Başkanı İbrahim Yörük güven tazeledi.
Kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Abdülkadir Konak ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Başkan Yörük ve yönetiminin tek aday olduğu kongrede açılış konuşmasını yapan Başkan Yörük, görevde oldukları süre boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Göreve geldikleri 2010 yılında odanın büyük bir borçla devraldıklarını kaydeden Başkan Yörük, geçen süre zarfında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptıkları çalışmaları ile bu borçları ödediklerini ve derneğin şuanda kasasında para olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin besiciliği başta olmak üzere canlı hayvan sayısının artması için her daim girişimlerde bulundukları anlatan Başkan Yörük,
“Esnaflar ve besiciler olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a özellikle yem fiyatlarının ve etteki katmak değer vergisinin (KDV) mevcut halinden aşağı çekilmesi konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Bunun yanında esnafımızın kredi olanaklarının arttırılması en temel beklentilerimiz arasındadır. Malum 2014 yılından itibaren ülkemizde kırmızı et ile ilgili bir takım ciddi sorunlar var. Bakanlığımızın, Et ve Süt Kurumu aracılığıyla büyük marketlerden halkımıza et sattırmasına kesinlikle karşıyız. Aslında bu işi bizim kasap esnafımızın işidir. Neden derseniz, hem ekonomimiz canlanacak, hem de sıkıntıda olan kasap esnafımız, biraz daha rahatlayacaktır. Etteki KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi tüm piyasanın alışveriş canlılığını arttıracağı kanaatindeyim. İnşallah ilerleyen günlerde esnaf ve besicilerimiz adına bu sorunların çözümü noktasındaki girişimlerimiz sonuç verecektir” diye konuştu.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu
Başkan Yörük yapılan oylama sonrasında yeniden başkanlık görevine seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:
“Lokman Özbek, Hasan Lafçı, Mehmet Arpacıoğlu, Mustafa Arsoy, İsmail Vesek ve Mustafa Kadem.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.