Site Rengi

DOLAR 32,5594
EURO 34,8815
ALTIN 2.429,92
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Batıkent’e Kadın Eli

15.08.2019
A+
A-

Yerel seçimlerin yaklaştığı ve seçim çalışmalarının hız verildiği bu günlerde muhtar adaylarımızla birlikte olmaya devam ediyoruz.
Mavi Radyo ve Haberötesi Haber Müdürü Saadet Yörükçü seçimin nabzını tutmak için mahallelerde muhtar adaylarıyla bir araya gelemeye devam ederek, adayların seçim çalışmalarını yakından takip ediyor.
Bugün Batıkent Mahallesi Muhtar Adayı Derya Can ile birlikte seçim çalışmaları hakkında konuştuk.

"Öncelikle yolunuz açık olsun. Başarılar dileriz. Derya Can kimdir dersem, bize kendinizi nasıl anlatırsınız?

"1974 Eskişehir doğumluyum. Lise mezunuyum. Evli, iki çocuk annesiyim. 24 yıldır Batıkent Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Batıkent Mahallesi Sağlık Ocağı ve Mail Büyükerman İlköğretim Okulu kurucu üyesiyim. İki dönem Batıkent Mahallesi'nde aza olarak görev aldım. Mahalleme daha faydalı olabilmek için ve mahallemdeki büyüklerimin, komşularımın teşvikleriyle Batıkent Mahallesi'ne muhtar adayı oldum. Kadın detayıyla bir kadın eli değmesi gerektiğini düşündük. Bu konuda kendime güvendiğim için muhtar olmaya karar verdim. Çünkü iki dönem azalık göreviyle piştim. Geçen               dönem ilk adaylık denememi yaptım ve aday oldum. Mevcut muhtarımızdan 70 oy az alarak seçimi kaybettim. Ama bunu hiç bir zaman kayıp olarak görmedim. Yarım kalan görevimi tamamlamak için bu dönem de tekrar aday oldum. Çalışmalarıma mahallemde öncelikle çevre faktörü, insan ilişkileri, sosyal yönden donanımlı azalarımı belirleyerek başladım. Randevulu ev gezmeleri yapıyorum. Kapı ziyaretlerine başlayacağız. Esnaf  ve siyasi parti, Oda Başkanları ziyaretleri yapıyorum."                       

"Hedefleriniz dersek, mutlaka kadın gözüyle kadın eliyle projeleriniz vardır. Bize projelerinizden bahsedebilirmisiniz?"

"Hedefim mahallemizde uzun yıllardır oturmaktayım. Bu yüzden bu döneme kadar yapılan çalışmaları, mahallelinin isteklerini ve eksikleri çok iyi biliyorum. Mahalleme en güzel şekilde hizmet verip mahallemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Ben muhtarın proje hazırlamasını doğru bulmuyorum. Muhtarın görevi mahallesini çok iyi tanımasıdır. Tanıyarak sorunlarını araştırıp mahallede ikamet edenlerin isteklerini gerekli yerlere yazılı ve sözlü ileterek kısa sürede çözüm odaklı çalışmalar yapmasıdır."    

Kadın olarak Kadın Muhtar adaylarının çoğalmasının ve daha çok kadının adaylık başvurusu yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Kadın muhtarların daha fazla olması. Mahalleye kadın eli değmesi ve sorunların kadın hassasiyetiyle daha hızlı çözülmesidir Bence. Kadın muhtarların daha çok olması daha fazla mahallede kadın muhtarin olmasi gerektiğini düşünüyorum. Şu an görev yapan mevcut kadın muhtarların çalışmaları takip edilirse ne kadar verimli çalıştıkları görülecektir."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.