Site Rengi

DOLAR 32,5627
EURO 34,8130
ALTIN 2.418,56
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

BBP Genel Başkanı Destici: "ABD şu anda yaptığı bütün tavırlarla PKK ve YPG’yi destekliyor"

15.08.2019
A+
A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD’nin şu anda yaptığı bütün tavırlarla PKK ve YPG’yi desteklediğini belirterek, "Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen bazen gözünü kapatıyor, kulağını tıkıyor ama bildiğini yapmaya, PKK ve YPG’ye destek vermeye devam ediyor. Bizim bu konuda şu anda Suriye konusunda müttefiklik konusuna PKK ve YPG’yi terör örgütü niteledikleri istikametinde net ve resmi bir tavır ve açıklama bekliyoruz" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyona işaret eden Destici, Suriye’deki gelişmelere değindi. Başta ABD olmak üzere diğer koalisyon güçlerinden adeta düşmanlığa varacak derecede hasmane tavırlarla karşı karşıya kalındığını anlatan Destici, "Yakın bir zamanda birçok üst düzey Rusya yetkilisi Türkiye’de faaliyet gösteren PKK ile Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren YPG’yi terörist örgütler olarak görmediklerini açıkladılar. ABD şu anda yaptığı bütün tavırlarla PKK ve YPG’yi destekliyor. Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen bazen gözünü kapatıyor, kulağını tıkıyor ama bildiğini yapmaya, PKK ve YPG’ye destek vermeye devam ediyor.Bizim bu konuda şu anda Suriye konusunda müttefiklik konusuna PKK ve YPG’yi terör örgütü niteledikleri istikametinde net ve resmi bir tavır ve açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Suriye’de federatif bir çözümün olamayacağına işaret eden Destici, "Herkes bilsin ve duysun ki Allah’ın izniyle hepsinin üstesinden gelecek ve hain emellerini kursaklarında bırakacağız. Onun içindir ki biz bu terör devletini kurdurtmayacağız. Suriye’yi PKK, YPG, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere de dar edeceğiz. Lakin Türkiye olarak Suriye’nin içerisinde vaziyet almak kadar içeriği de sağlama almak gerek" şeklinde konuştu.
Afrin’e yapılması planlanan olası operasyona ilişkin Destici, "İnşallah süreç aslında başladı ama askeri olarak da her an başlayacak. Afrin, PKK ve YPG unsurlarından ne pahasına olursa olsun temizlenecek. Şu andaki Afrin operasyonunun birinci derecedeki amacı, bölgeyi terör unsurlarından temizlemektir" dedi.
"Gelinen aşamada, ABD bizim Afrin hamlemizden sonra, Irak sınırına 30 bin YPG’li yığacağını söyledi” diyen Destici, şunları kaydetti:
“Zaten daha önce oraya yavaş yavaş CENTCOM güçleri yerleşmeye başlamıştı. ABD’nin bu çıkışından sonra Türkiye, Rusya ve İran haklı olarak bu girişime büyük tepki gösterdi. Şimdi biz aynı hassasiyeti müttefikimiz Rusya ve İran’dan Suriye’nin kuzeyindeki Fırat’ın doğusundaki CENTCOM ve YPG iş birliği içinde göstermesini istiyoruz. Rusya’nın ve İran’ın ’Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusunda CENTCOM ve PKK/YPG varlığı sürdükçe siyasi sürece geçilemeyeceğini, bu CENTCOM ve YPG varlığını bölgede istemediklerini’ deklare etmelerini istiyoruz. Malumunuz bu ayın sonunda tekrar Rusya’da taraflar bir araya gelecek. Türkiye’nin Suriye’de siyasi sürece geçişi desteklemesiyle alakalı kararını yeniden gözden geçirmelidir diye düşünüyoruz."
"NATO’nun da ne kadar iki yüzlü hareket ettiğini gördük" diyen Destici, "Türkiye’ye verilmesi gereken desteği vermediğini gördük. Türkiye, bu tecrübeden sonra kendi başının çaresine bakacak tedbirleri almalıdır. Bizim önerimiz, aynen Ege ordusu örneğinde olduğu gibi sadece güney bölgemize yönelik Ortadoğu’ya yönelik gerekirse bir Ortadoğu güney ordusu kurulmasını teklif ediyoruz. NATO’dan bağımsız" açıklamasında bulundu.
Taşeron konusuna değinen Destici, bu konuda da sendikalarla sıkı bir diyalog içerisinde olunduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.