Site Rengi

DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Belediye Tarıma Engel mi Oluyor?

Belediye Tarıma Engel mi Oluyor?
19.09.2020
A+
A-

CHP’li Seyitgazi Belediyesi, daha önceki dönem bedelsiz kiraya verilen Seyitgazi Ziraât Odası binasını almak için dava açtı. Seyitgazili çiftçilerin çevre merkezlere gitmeden işlerini hâlledebildiği bir yer konumunda bulunan Seyitgazi Ziraat Odası binası için belediyenin yaptığı ‘engelleyici hamle’yi, halk “CHP siyaseti” olarak değerlendiriyor.

Konu ile ilgili Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden şu sözleri kullandı: “6 Mart 2019 tarihinde yapılan Seyitgazi Belediye Meclis Toplantısı’nda 18 No’lu karar ile 5 yıllığına Ziraat Odası Başkanlığı’na tahsisi yapılan dükkânlar (atıl, kullanılamaz durumda) belediye değişiminden sonraki ilk toplantıda 10 Mayıs 2019 tarihinde 43 No’lu kararla kısmî olarak iptal ediliyor. Belediye meclis kararları kaymakamlık ya da valilik gibi mülkî idarelere yapıldıktan sonra resmiyet kazanıyor. Tahsisi yapılan bu yerlerin 18 No’lu kararla 13.03.2019 tarihinde Seyitgazi Kaymakamlığı’na resmî yazı ile bildirilerek resmiyet kazanmıştır. Çok uzun yıllardır kullanılmayan atıl durumdaki bu binaya Ziraat Odası Başkanlığınca ciddi mânâda masraf edilerek bugünkü modern hâline getiriliyor. İddia edildiği gibi düğün salonu olarak kullanılmak istenen yer hâlâ eski eski atıl hâliyle duruyor. Karar tamamen siyasidir. Yaklaşık 7 bin çiftçinin üyesi olduğu Ziraat Odası’nın bir buçuk yılda geldiği durum ve yapmış olduğu hizmetler ortadadır. Seyitgazililerin ve çiftçilerin iptal kararına tepkisi çok nettir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.