Site Rengi

DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Bem-Bir-Sen 2018 Yılı İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini buldu

15.08.2019
A+
A-

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, bu milletin mayasında zulme ve küfre karşı dik durmak olduğunu belirterek, "Millet olarak dik durduk, zalime ve haine fırsat vermedik. Biz bir ve kardeş oldukça, kim ne yaparsa yapsın bir önemi yok" dedi.
Bem-Bir-Sen 24. kuruluş yıldönümü ve 8. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Töreni bu yıl Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Gecede, göreve giderken trafik kazasında yaşamını yitiren Bem-Bir-Sen’in eski Genel Sekreteri İbrahim Keresteci adına hazırlanan basın ödülleri sahiplerine verildi.
İstiklal Marşı ve Ulu Cami İmamı Hidayet Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, çok sayıda Diyarbakır protokol mensubu, STK temsilcileri, Bem-Bir-Sen tarafından kurulan Uluslararası Emek Hareketi (ICLM) üyesi 25 ülkeden 60 konfederasyon ve sendika başkanı ve basın mensupları katıldı.

"Bu milletin mayasında zulme ve küfre karşı dik durmak vardır"
Kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas tarafından merhum İbrahim Keresteci’nin resmedilmesinin ardından kürsüye gelen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, İbrahim Keresteci’nin liyakatı, dürüstlüğü, azim ve gayreti ile bütün mücadele arkadaşlarının ve emekçilerin takdirini kazanmış bir isim olduğunu söyledi. Turbay, "Onunla yol yürümüş olmaktan, emek ve ekmek mücadelesi vermiş olmaktan her zaman iftihar ettim. Rabbim mekanını firdevs, makamını ali eylesin. Bu vesileyle; sendikal mücadelede emeği ve gayretiyle bütün sendikalarımızın iftiharı olmuş, Kudüs şairimiz merhum Mehmet Akif İnan’ı da rahmet ve şükranla anıyoruz. Anadolu’nun var olma mücadelesinde her birinin emeği ve alın teri var. Rabbim emeklerini zayi etmesin" dedi.
"Basın ödülleri etkinliğimizi bu yıl Diyarbakır’da, tarihin ve medeniyetin beşiği sayılan, lakin medeniyet izimizi silmek isteyenlerin hedefinde olan bu ilimizde yapmaya karar verdik" diyen Turbay şunları söyledi:
"Bu kadim kenti savaş alanına çevirmek isteyenler ve onlara taşeronluk yapanlar bu topraklardan umudu, sevgiyi, kardeşlik ve barışı çalmak istediler. Yüzyıllardır her inanca, her kökenden insana bağrını açan bu toprakları, kardeş kanıyla sulamak istediler. Hamdolsun ki; bu milletin mayasında zulme ve küfre karşı dik durmak vardır. Millet olarak dik durduk, zalime ve haine fırsat vermedik. Dün terörle bizi esir almak isteyenler, etrafımızda oluşturmaya çalıştıkları terör koridorlarıyla sonuç alacaklarını sanıyorlar. Biz bir ve kardeş oldukça, kim ne yaparsa yapsın bir önemi yok."

"Diyarbakır’ın kardeş şehri olacaksa bu Kudüs olur"
Sözlerine merhum İbrahim Keresteci ve Memur-Sen’in kurucusu merhum Mehmet Akif İnan’ı anarak başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dışilişkiler Başkanı Mehmet Mehdi Eker de tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, "Onlarca ülkeden Diyarbakır’a gelen konfederasyon ve sendika başkanları var şu an aramızda. Şehirlerin televizyonlar ve medya yoluyla tanıtıldığı son kırk yıl içerisinde bu kadim kent maalesef terörle boğuşuyor. Bu yüzden insanlar Diyarbakır’ın güzelliklerini, hazinesini, evrensel değerlerini, medeniyetlere beşiklik etmiş olduğunu bilemediler" dedi. Eker’in "Diyarbakır’ı eğer yeryüzündeki kadim şehirlerle eşleştireceksek ve ona bir kardeş şehir arayacaksak kardeş Kudüs olur" ifadesi katılımcılardan büyük alkış aldı.
"638 yılında Kudüs fethedildi. Bir yıl sonra yani 639 yılında Diyarbakır fethedildi" diyen Eker, "1917’den bu yana Kudüs hep gözyaşı döktü. Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve inisiyatifinde Birleşmiş Milletler ve dünya kamuoyu Kudüs’ün haklı davasını tekrar haykırmakta ve inşallah haykırmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.
Eker sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bizim mimarimiz teşhirci ve buyurgan bir mimari değildir. Bizim mimarimizi zengin ile fakirin bir arada yaşayabildiği, herkesin herkesi sevdiği, herkesin herkese saygı duyduğu bir şehir hayatına ve yaşam felsefesine sahiptir. Diyarbakır’ın bu anlamda tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir hususiyeti, bir tarihi vardır. Bu zenginlik bu tür etkinliklerle daha ileri noktaya taşınacaktır. Bem-Bir-Sen özellikle şehir merkezindeki insanlarla, belediye çalışanları ve il özel idare çalışanlarının içinde yer aldığı bir sendika. Bem-Bir-Sen’in felsefesini paylaştığı Memur-Sen ideolojik sendikacılık zihniyetinin dışında evrensel değerlerin hayata geçirilmesini ve çalışma hayatına yansıtılmasını öngören bir konfederasyondur. Ayrıştırma ve çatışma kültürünü değil bilakis bütün değerlerimizi besleyen, yaşatan ve bunu yaygınlaştıran çalışma anlayışı için mücadele eden bir konfederasyon olmuştur."

"Diyarbakır’ın doğru anlaşılmasına katkı sağlayacaktır"
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Bem-Bir-Sen’in kuruluş yıl dönümü ve İbrahim Keresteci adına düzenlenen basın ödülleri törenine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ülkemizin birlik ve beraberliğiyle önce 2023, 2053 ve 2071’e doğru yaptığı büyük yürüyüşünde Diyarbakır bugün bu büyük yürüyüşe zenginlik katan, huzur ve güven sağlayan; bilginin, hikmetin, inancın ve medeniyet geçmişinin çok özel bir kentidir. Huzur ve güvenin sağlanması, Diyarbakır’ın doğru anlaşılmasına, Diyarbakır’ın doğru tanınmasına çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.
Vali Güzeloğlu, "Hakkı temsil eden, Hakk’a hizmet eden ve bu doğrultuda dik duruşuyla ve imanıyla bu tavrı sergileyen herkesin bu yürüyüşe katkısı ve emeği vardır. Bizler sendikacılıkta hak kavramıyla başlayan, ülkenin bütününe dönük kapsayıcı, kucaklayıcı, temel değerleri zenginleştirici bir bakışı savunan ve ülkenin birlik ve beraberliğine herhangi bir saldırı olursa dimdik ayakta duran bir büyük camia olarak Memur-Sen’i, özelde de Bem-Bir-Sen’i kutluyor ve varlıklarından büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Basın Ödülleri sahiplerini buldu
Konuşmaların ardından ödüle layık görülen gazetecilere ve kurumların temsilcilerine ödülleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Medeni Sevinç, Gürkan Alper ve Recayi Karslı tarafından verildi.
Ödül alan gazeteciler ise şöyle:
Yazılı basın:
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı
Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir
Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdülkadir Selvi
İstiklal Gazetesi Ankara Temsilcisi Seyfi Uzunkök
Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven
Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz
Milli Gazete İstihbarat Şefi Ahmet Açıkay
Posta Gazetesi Yazar Nedim Şener
Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk
Sabah Gazetesi Muhabir Nazif Karaman
Star Gazetesi Muhabir Kemal Gümüş
Türkiye Gazetesi Haber Müdürü İsmail Sonsuz
Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan
Yeni Akit Gazetesi Muhabir Resul Ekrem Şahan
Yeni Şafak Gazetesi Muhabir Kıymet Sezer Güngör
Yenişafak Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu
Takvim Gazetesi Yazar Bülent Erandaç
Televizyon:
ATV / A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik
A Haber Kadraj Program Sunucusu Zeynep Bayramoğlu
Akit TV Ankara Temsilcisi Fatin Dağıstanlı
Beyaz TV Program yapımcısı Türker Akıncı
CNN Türk Muhabiri Fulya Öztürk
HaberTürk TV Habertürk Genel Müdürü Veyis Ateş
Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet
TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki
TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan
TRT Haber TRT Bölge Müdürü Hamit Yaz
TV Net Program Yapımcısı Merve Şebnem Oruç
NTV Haber Editörü Sunucusu Ahmet Karpat
Ülke TV Haber Koordinatörü Mustafa Güngör
Ajans:
Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin
Anadolu Ajansı Çalışma Hayatı Muhabiri Özcan Yıldırım
İLKHA Haber Müdürü Mahmut İrtem
İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar
İnternet medyası:
Haber7.com Yayın Koordinatörü Osman Ateşli
Yenişafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik
Sabah İnternet Genel Yayın Yönetmeni İsa Tatlıcan
Timetürk Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu
Bilgi Çağı Haber Analiz sitesi stratejisti Abdullah Çiftçi
Radyo:
TRT Radyo Haber Program Yapımcıları Mahpeyker Aksu Sancar, Ahmet Sancar
TRT Radyo Haber Program Yapımcıları Şafak Ceylan Hakkı İlnur Çevik
Radyo Hayat İmtiyaz Sahibi Abdulvahap Bilge
Radyo Ses Prodüksiyon Müdürü Nural Karadağ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.