Site Rengi

DOLAR 32,4465
EURO 34,4931
ALTIN 2.470,12
BIST 9.555,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Berberler Pazar Günü Okul Mesaisinde

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala berberlerin yoğunluk yaşamaması adına 16 Eylül Pazar günü iş yerlerini açabileceklerini belirtti.  
Berberlerin yoğunluk ve sıkışıklık yaşamaması için böyle bir uygulamanın yapıldığını dile getiren Başkan Özkara, konuyla ilgili meslektaşlarına da mesaj yoluyla bilgilendirme yaptıklarını dile getirdi.

Berberler için pazar tatili uygulamasının 2000 yılından bu yana uygulandığını hatırlatan Özkara, şunları kaydetti: 
“Bildiğiniz üzere 17 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasından dolayı pazar günleri kapalı olan erkek berberlerimizin açılmasıyla ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Çocuklarımızın tıraş olması ve bakımlarının yaptırılmasıyla ilgili bu pazar, ayın 16’sında erkek berberi ve kuaförlerimiz açıktır. Çünkü bu pazar, onların ihtiyaçlarını gidermek ve yoğunluğun da olmaması adına bu çalışmanın devamını yıllardır yapıyoruz. Bildiğiniz üzere, bu kural ve kanun değil mesleki kurallarımızın 2000 yılından beri uygulanan pazar tatili ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bazı sorunlarımız olsa da çoğunluk bu konuyu istediği için bu pazar tatilimiz devam ediyor. Pazar günü, ayın 16’sında arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin iş yerlerini açıp hizmet vermelerinde hiçbir sakınca ve sıkıntı yoktur. Aynı zamanda meslektaşlarımızı mesaj sistemiyle de bilgilendiriyoruz. Bu pazar kesinlikle iş yerlerini açıp okuyan kardeşlerimize ve ailelerine hizmet edebilirler.” 

Başkan Özkara, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.