Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Berke Akyel: “2019 da iktidar değişecek”

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğumuz CHP Gençlik kolları İl başkanı Berke Akyel oldu.

Berke Akyel, yoğun programlarının olduğunu ve Osmangazi Üniversitesin’de yaşanan katliamın üzüntüsünü taşıdıklarını, kendisinin de Osmangazi Üniversitesinde öğrenci olduğunu, arkadaşları ile beraber hala olayın şokunu atlatamadıklarını ve tedirgin olduklarını söyledi. Daha sonra Akyel: “Bireysel silahlanmanın artırılması, toplumsal şiddetin bu denli üst seviyeye gelmesi, aslında toplumun ciddi anlamda dejenerasyona uğradığını gösterir.  Arkadaşlarımın aklında şu oluştu; öğretim görevlisini koruyamayan Üniversite, öğrencisini nasıl koruyacak. Rektörün de istifa ettiği bu olayın araştırılması için Meclise bir önerge verildi ancak bu önerge reddedildi. Umarım doğru bir şekilde araştırılarak her şey şeffaf bir şekilde gün yüzüne çıkar.” ifadelerine yer verdi.

Berke Akyel Kimdir?

Akyel, daha sonra konuşmasına kendisini tanıtarak devam etti: “ 1995 Kayseri doğumluyum. Osmangazi üniversitesinde İnşaat Mühendisliği okuyorum. Bu toprakların her alanında, memleketin her bir yanında siyaset vardır. Elimizden gelenlerin en iyisini ortaya koyup, bu toplumun tüm bireylerinin huzur ve refah içerisinde yaşaması için elimizden gelen mücadeleyi göstererek siyasetin bu denli içerisinde olmayı tercih ettik. Memlekete dair kaygılarımız var ve bu kaygılarımızı anlatıp çözüm üretebileceğimiz yegane alan siyasi alan. Bu noktada da CHP demokrasi ve toplumun içi huzurunun sağlayıcısıdır.

Chp’nin gençlik  yapılanması olarak Faaliyetlerimiz..

Doğrusunu isterseniz artık siyasi yapılanmanın değiştiğini görüyoruz. Artık biz başka kuşağız. Bilginin içerisinde doğmuş bir kuşağız. En büyük ihtiyacımız üretim yapamamak. Almanya’dan örnek veriyorum hep ama Almanya’yı hem siyasi, hem ekonomik olarak güçlü hale getiren şey Üniversiteleri oldu. Üretilen bilim ve sanat; teknolojik gelişme ile birlikte, ekonomik gelişmeyi getirdi. Ekonomik gelişme ile birlikte de halkın refahı ve huzuru arttı. Bugün Türkiye için yapılması gereken yegane şey üretmektir. Bilim ve sanat üretmektir. Bu görev de gençliğe düşüyor. Gençler de bilim ve sanatla geleceği şekillendirecek.

2019 da iktidar değişecek.

İktidarla birlikte neler yapabileceğimizi aktarıyoruz. Bununla beraber gençliğin eğlence ihtiyacı da doğuyor. Konserler, uçurtma şenlikleri organize etmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da birçok organizasyon ortaya koyacağız. Gençlik örgütleri adına çalışmalar bir fiil başladı. İlk defa oy kullanacak arkadaşlarımız var. Daha çok Üniversite ve işsiz gençler ile yakından ilgileniyoruz. Bu defa ki sorumluluk çok daha büyük bir sorumluluk. 2019 Cumhuriyetin savunulacağı yegane alanlardan birtanesi. 2019 zaferini kazanarak, bu güne kadar Türkiye’nin içinde bulunduğu bütün zorlukları sıkıntıları aşacağımız bir çalışama içindeyiz. 2019 zaferi CHP’nin olacak.

Belediyelerimiz gençleri ön plana alarak çalışma yürütüyor.

Belediyelerimiz ellerinden gelen tüm çabaları sarf ediyorlar. Örneğin; Gençlik merkezlerimiz ve Tepebaşı belediyemizin gençlere ücretsiz çorba dağıtması. Gençlerle iç içeler. Gençlerin şehre fikir ve güzellik katmasına müsaade ediyorlar. Varsa ufak tefek şeyler de kaldıysa biz de elimizden geleni yapıyoruz.

Termik Santral

Bir kere Termik Santralin hiçbir şekilde çevreye duyarlı olabileceğini düşünmüyorum. Ne kadar Teknolojik unsurlar gelişmiş olursa olsun ondan çıkacak gazların çevreye ve insanlara zararlı olduğunu düşünüyorum. Termik santral su ile soğutuluyor biliyorsunuz. Soğuttukları Termik santralin suyunu nereye atacaklar. Çok fazla soru var bu konuyla ilgili. Ben Eskişehir’i seven bir gencim. Eskişehir’i seven bir genç olarak verimli toprak olarak ilan ettikleri bu toprağı mahvetmek üzereler. Zaten köyden, kente ciddi bir göç var. Bu göçü daha da artıracak ve oraları boşaltacaklar. Şehre bile yürüme mesafesinde, şehri de tehdit ediyor. Oradan çıkacak olan gazların ve kanserin şehre ulaşması çok daha kısa sürecek. Hiçbir şekilde şehre zarar vermelerine müsaade etmeyeceği.” Diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.