Site Rengi

DOLAR 32,5865
EURO 34,8497
ALTIN 2.499,00
BIST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 28°C
Sal 27°C

Beyaz Bayrak Sertifikalı Okul Sayısı 342’ye Çıkıyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, 2016 yılında 198 olan "Beyaz Bayrak" sertifikalı okul sayısının, 2017 yılında 232’ye yükseldiğini belirterek “Mevcut beyaz bayrak sertifikalı okullar ve yeni başvurular ile birlikte kent merkezimiz ve ilçelerde bulunan 342 okulun denetimi tamamlanmıştır. Yeni eğitim ve öğretim yılında beyaz bayraklı okul sayısında yaşanacak artış ile birlikte Bakanlığımızın projeyle ilgili hedefine ulaşılacaktır” dedi. 
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Uğur Bilge, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından beri yürürlükte olan ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü’ kapsamında çalışmalar devam etmekte olup, okulların gönüllülük esasına dayalı olarak yaptıkları başvurular ile okul çevresi, bina içi, koridorlar, sınıflar, idari birimler, öğretmenler odası, kütüphane, spor ve tiyatro salonları, laboratuvarlar, tuvaletler, lavabolar, içme ve kullanma suları, kantin/yemekhane, ilk yardım dolabı, havalandırma, aydınlatma ve genel temizlik şartları göz önüne alınarak denetimler yapılmaktadır’’ ifadelerini kullandı. 
Ayrıca Beyaz Bayrak projesinin amacından da bahseden Doç. Dr. Uğur Bilge, yurt genelinde yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çocuklarımızın eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi gerektiğini, bu konuda gayret gösteren okullarımızın “Beyaz Bayrak” “Plaket” ve “Sertifika” ile ödüllendirildiğini belirtti. 

“Çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim almasını hedefliyoruz” 
Sağlık Bakanlığının illerdeki beyaz bayraklı okul hedefinin en az yüzde 80 olduğunu söyleyen Doç. Dr. Uğur Bilge "Eskişehir'deki okullarımızın tamamının beyaz bayrak sertifikası alması suretiyle tüm çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim almasını hedefliyoruz. Okul yöneticilerinin ve okul aile birliklerinin katkıları ile bu hedefimize ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu kapsamda, Müdürlüğümüz Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili şubelerince oluşturulan denetim ekibi tarafından, okulların "Beyaz Bayrak" başvuruları değerlendirmeleri tamamlanmıştır” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.