Site Rengi

DOLAR 32,5020
EURO 34,5924
ALTIN 2.500,14
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 19°C

Bilecik Belediye Spor :38 Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji: 67

15.08.2019
A+
A-

Bilecik Belediye Spor, 13 takımlı Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) A grubunda 2017-2018 sezonunun ikinci yarısının ilk haftasında Denizli temsilcisine 29 farkla yenilirken, ev sahibi ekip ikinci yarıda sadece 14 sayı üretebildi.
İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda oynanan TB2L A grubu 13’üncü hafta karşılaşmasında Bilecik Belediye Spor kendi saha ve seyircisi önünde Denizli temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji’ne 67-38 yenildi. Maça yeni transfer Ferit Deniz, Can Tuğ, Aykut Karığı, Burak Burhan ve Oğuz Acar beşi ile başlayan Bilecik Belediye Spor ilk periyotta Can Tuğ ile sayı üretmeye çalıştı. Deplasman ekibi ise; Adem Yılmaz karşılık verdi. İlk periyotta takımlar sayı üretmekte zorluk çekerken, bu periyot Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji’nin 13-8’lik üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta takımlar maça ısınarak karşılıklı üretmeye başladı. Bilecik Belediye Spor’dan Can Tuğ 7, Burak Burhan 4 sayı üreterek bu periyotta öne çıkan isimler oldu. Rakip takım da Engin Sefa Pamukçu ve Serdar Ünsür ile karşılık verdi. Bu periyotta Bilecik Belediye Spor 16 deplasman ekibi 21 sayı üretirken ilk yarının sonunda Denizli temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji soyunma odasına 34-24’lik üstünlükle girdi.
İkinci yarıda 2 periyot adete ev sahibi için kabus oldu
Üçünü periyota iyi başlayan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji İbrahim Gülşen, Emre Özkan iyi sayı üretti. Ev sahibi ekibin kötü oyunu potaya yansıdı. Bu periyotta 8 sayı üreten Bilecik Belediye Spor son periyota 50-32’lik skorla geride girdi. Son periyotta iyice oyundan düşen Bilecik Belediye Spor potaya gitmekte zorluk çekti. İkinci yarıda oyun sonrası müsabakayı izleyen basketbol severler salonu terk etti. Son periyotta 6 sayı üreten ev sahibi ekip potasında 17 sayı görürken, maçı da 67-38 kaybetti.
İki oyuncu diskalifiye kaldı
Son periyotta yaşanan bir pozisyon Bilecik Belediye Sporlu Aykut Karçığı rakibi Emre Özkan’a sert bir müdahale ile durdurdu. Bu pozisyon sonrası Emre Özkan rakibini üzerine yürümesi sonrası ortalık bir anda karıştı. Yaşanan olaylardan sonra Aykut Karçığı’na sportmenlik dışı faul verilirken, Emre Özkan ise yaptığı hareket sonrası oyundan diskalifiye edildi. Bu galibiyet sonrası puanını 19’a çıkarırken, Bilecik Belediye Spor’un puanı 15 oldu. Bilecik Belediye Spor bu hafta deplasmanda ligin iyi takımı Bornova Belediye ile karşı karşıya gelecek.
"Bu maç ürettiğimiz 38 sayı ile Bilecik tarihine geçmiş olabiliriz"
Maç sonunda açıklama yapan Bilecik Belediye Spor Başantrenörü Aydıner Atilla, ikinci yarıda ki 2 periyotta oyuncularını tanıyamadığı anlatarak, " Maç çok kısır başladı. İki tarafta sayı bulmakta zorlandı. Sonrasında Serdar’ı durduramadık açıkçası çok kaliteli bir oyuncu. Rakip takımdan Adem Yılmaz ve Serdar Ünsür’un iyi sayı atacağını biliyorduk. Buna rağmen bu arkadaşlara önlem alamadık ve bu bizim hatamız. Dediğim gibi bugün çok düşük bir sayı ürettik. Bu maç ürettiğimiz 38 sayı ile Bilecik tarihine geçmiş olabiliriz. Gerçekten bunun bir açıklaması bunun açıklamasını yapmak çok da mümkün değil. Böyle bir tablonun bir daha olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.
"Sinan sakattı ondan oynatmadım"
Bilecik Belediye Spor Başantrenörü Aydıner Atilla ikinci yarı için Aydın temsilcisi Efe Spor’dan Ferit Deniz’i takıma transfer ettiklerini belirterek, " Ferit aramıza yeni katıldı. Mutlaka önümüzdeki günlerde ki maçlarda bize alışacaktır. Tecrübeli bir oyuncu. Tecrübesinden yararlanacağımızı düşünüyorum. Bugün de alışma dönemindeydi yine katkı aldık ama ilerleyen maçlarda beraber daha fazla oynayarak iyi bir şekilde kullanacağımıza inanıyorum. Sinan’ın bir rahatsızlığı vardı rahatsızlığından dolayı oynamadı. Öncelikle onu belirtelim. Yoksa Sinan’ı biz uzun zaman kullanıyoruz. Bundan sonra takıma takviye önemli ama şuandaki kadromuzla ne yapabiliriz daha iyi nasıl basketbol oynayabiliriz. Öncelikle ona bir çözüm bulmamız gerekiyor. takviye gerekli şartlar oluşursa takviye de yapılabilir" dedi.
" Bugün gerçekten herkes çok kötüydü ben dahil"
Bilecik Belediye Spor İbrahim Özer Başsezgin ise; "Öncelikle bizim için hedef olan bir maçı kaybettik gerçekten çok üzgünüz. Ve bu maçı kötü bir şekilde kaybettik. Hocamın dediği gibi daha iyi olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün gerçekten herkes çok kötüydü ben dahil. Bütün takım çok kötüydü ama toparlanacağımıza inanıyorum. İnşallah ya en kötü günümüz bugünse ben takım arkadaşlarıma hocalarıma bütün herkese güveniyorum. Ben iyi olacağına inanıyorum. Taraftara karşı mahcubuz tabi ki haklılar. Ama iyi günde herkes taraftar mühim olan kötü günde taraftar olmak. Ben bu takıma tüm ekip ve takım arkadaşlarıma inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.