Site Rengi

DOLAR 32,5997
EURO 34,7830
ALTIN 2.495,81
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Bilimsel Eczacılığın 179. Yılı

15.08.2019
A+
A-

Bilimsel Eczacılığın 179. yılı nedeniyle TEB 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Yönetim Kurulu ve oda üyelerinin katılımı ile bir kutlama programı düzenlendi. 
Atatürk Anıtı’na çelenk sunup saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Oda Başkanı Eczacı Yücel Yenilmez, mesleğinin köklü tarihinde aldıkları güçle ve özgüvenle çalıştıklarını belirterek, mesleğini ileriye taşımak, insan ve toplum sağlığına değer katmak için mücadele ettiklerini söyledi. Eczacılar olarak hasta ihtiyaçlarının doğru tanımlanması, ilaçların doğru kullanılması, sağlık bakım hatalarının azaltılması, farmakovijilans gibi bir çok alanda halka ve ülkeye önemli katkılarda bulunduklarını belirten Yenilmez, “Eczacılar, köylerden kentlere yayılan hizmet ağı ile en kolay ulaşılan sağlık çalışanlarıdır ve hastalarıyla daha uzun va deli bir ilişki kurarlar. Bebek, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek; sağlıklı yaşamın önceliklendirilmesinden ilaç tedavisi sonuçlarının iyileştirilmesine kadar yaşamın her aşamasında hastalarının ve faydalanıcılarının yanında yer alan onları destekleyen çağlık çalışanlarıdır. Hastalıkta, sağlıkta yaşamınızın her aşamasında eczacınız yanında” dedi.

Eczanelerin yıllardır ekonomik anlamda bir daralmayla, ilaç fiyatlarındaki düşüş ve kur farkından kaynaklanan sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade ed en 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez şunları söyledi: 
“Eczacının ekonomik sıkıntılardan uzak bir sağlık çalışanı olması, daha nitelikli ve kesintisiz ilaç-sağlık danışmanlığı hizmeti verebilmesi adına elzem bir konudur. Bu doğrultudaki taleplerimizi 3 temel noktada ifade edebiliriz. Bunlar; Yüzdesel ve sabit kar marjının iyileştirilmesi gerekmektedir. Pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi eczacıya aşılama, tansiyon, şeker ölçümü, sigara bıraktırma gibi eczane temelli ekstra hizmetler ve bu hizmetler bağlamında sunduğu danışmanlık hizmeti adına sabit bir ücret ödenmelidir. Eczane dışına çıkarılan sağlık ürünlerinin tekrar eczane kanalıyla halkımıza ulaşması sağlanmalıdır." 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.