Site Rengi

DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

‘Bir Hilal Uğruna’ bayrak temalı serginin açılışı yapıldı

15.08.2019
A+
A-

 Avrupa okulları iletişim teknolojileri ile bilgi paylaşım ortaklığı eTwinning projeleri kapsamında Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulu’nda ‘Bir Hilal Uğruna’ adlı bayrak sergisi açıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, “Bizi biz yapan değerlerimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz” diyen Vali Çakacak, “Ay yıldızlı şanlı bayrağımızın anlamını ve bizim için ne kadar değerli olduğunu çocuklarımıza öğretmeliyiz” şeklinde konuştu. Projenin başarıyla yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çakacak, “Çocuklarımızı milli ve manevi değerlere bağlı; vatan, millet ve bayrak bilinci içerisinde yetiştirilmelerine ülke olarak büyük önem veriyoruz. Uluslararası alanda yapılan bu projede bizim milli duygularımıza ayrı bir anlam katmaktadır. Türk milleti olarak bizler için bayrağımız kutsaldır” ifadelerini kullandı. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en etkili şekilde kutlamak ve ay yıldızlı bayrağı taçlandırmak amacıyla Türkiye çapında 185 öğretmenin bir araya gelerek bu projeyi yürüttüğünü dile getiren Proje Koordinatörü Dilek Emir, “5-10 yaş grup öğrencileri arasında yürüttüğümüz bu projedeki amacımız öğrencilerimize vatan, millet ve bayrak sevgisini en iyi şekilde yaşatmaktır” diye konuştu. 
Konuşmalardan sonra açılış kurdelesini kesen Vali Çakacak, beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi. Bu esnada okulun öğrencileri Vali Çakacak’a ve Şehit Soner Özübek’in annesi Cemile Özübek’e çerçeve içerisinde kendi fotoğraflarının da bulunduğu Türk Bayrağı hediye etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.