Site Rengi

DOLAR 32,5298
EURO 34,8547
ALTIN 2.483,93
BIST 9.546,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C

Bir Vefa Örneği

15.08.2019
A+
A-

Heykeltıraş Mustafa Özdemir, 14 yıl sonra vefat eden arkadaşı adına sergi açtı. Sergide en dikkat çeken eser ise 2,25 metre uzunluğundaki Engin Üçyıldız anısına yapılan heykel oldu.  
Heykeltıraş Mustafa Özdemir tarafından vefat eden heykeltıraş-ressam Yıldırım Engin Üçyıldız anısına “Hüzün Tonları” adlı heykel sergisi Çamurdam Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına akademisyenler, fotoğraf sanatçıları ve sanat camiasının önde gelen isimleri katıldı. Heykeller sanatseverler tarafından büyük bir beğeni topladı. Sergide en dikkat çeken eser ise 2,25 metre uzunluğundaki Engin Üçyıldız anısına yapılan heykel oldu. 

Yıllar Sonra Sergi Açtı 
Heykeltıraş Mustafa Özdemir, uzun bir aradan sonra sergi açmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, “En son 2008 yılında bir sergi açmıştım. 14 yıldır hiç heykel üretmedim. Burada sergilenen heykeller o döneme ait eserler. Geometrik başlar ve oturan figürlerden oluşan bir sergi. Bir arkadaşımın yazısında esinlenerek sergimizin adını ‘Hüzün Tonları’ koyduk” diye konuştu. 
Uzun yıllar sonra sergi açmasına Prof. Dr. Bilgehan Uzuner’in çok büyük katkısı olduğu aktaran Özdemir, “Bilgehan hoca ‘Mustafa sana bir sergi açalım’ demesiyle bu sergiyi açtık” dedi.

Dev Heykel Dikkat Çekti
Arkadaşı Engin Üçyıldız anısına sergiyi açtığını ve ifade eden Özdemir, “Çok sevdiğim heykeltıraş-ressam arkadaşım Yıldırım Engin Üçyıldız 1997 yılında vefat etti. Çok iyi sanatçıydı. Ayrıca bilime de çok düşkündü. Yıldırım Engin Üçyıldız’ın anısına bu sergiyi açtık. Onun heykellerinden bir tanesini kendi yorumumla “popart” tarzında yaptık. Sadece Engin’i hatırlamak için. Bu heykel 2,25 metre uzunluğunda. Bunun malzemesi strafor üzeri kaplama. Espier Sanat sahibi Kadir Özdemir’in bu devasa heykel yapımında çok emeği geçti. Ben prototipini sundum kendisi bu heykeli üretti” dedi. 
Toplam 31 eserin yer aldığını sergi 9 Mayıs tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.