Site Rengi

DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Bisikletle Hacca Gidiyorlar

15.08.2019
A+
A-

Makedonyalı 2 arkadaş avukat Senad İdrisi ve imam Amir Aslani, Makedonya'dan bisikletle hac vazifesini yapmak için Mekke'ye gitmek için yola çıktılar. 

Makedonya'dan yola çıkan İdrisi ve Aslani, Tetova dan yola çıkarak İpsala, Malkara, İzmit, Bursa üzerinden Eskişehir'e geldiler.  Eskişehir de Mavi Radyo ve Haberötesi tarafından karşılandılar. Mustafa Birsen'e konuk olan İdrisi ve Aslani, baklava ve Eskişehir'in yöresel yemeklerini tattılar.

Senad İdrisi, kendisinin avukat olduğunu, profesyonel olarak da dağcılıkla ilgilendiğini, arkadaşı Amir Aslani'nin imam olduğunu ve Makedonya'dan yola çıkarak, pedal çevirip Mekke'ye ulaşmak istedikleri ve 15 gündür pedal çevirdiklerini belirtti. İdrisi, yolculuğa Makedonya Kalkandelen'den başladıklarını dile getirerek, "Arnavutluk'a geçtik, ardından Yunanistan üzerinden Eskişehir'e kadar geldik. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in, onun ashabının ve modern çağlar öncesinde tüm Müslümanların yürüyerek hacca gitmesi gibi biz de bisikletle giderek hac vazifemizi yapmak istiyoruz. Yolculuklugumuzu 40-45 gün içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Bayramdan önce Medine'ye ulaşıp hac görevimizi yerine getirmek istiyoruz.
Bisikletle hacca giden ilk kişiler olmayı hedefliyoruz. Arkadaşım da Ben de evliyim ve çocuklarımız ve. Hatta arkadaşım Aslani'nin eşi şu an ikinci bebeğine hamile. Onlarda bize tam destek veriyorlar. Türkiye sınırlarına girdiğimiz andan itibaren Türklerin misafirperverligiyle karşılandık. Çok memnunuz Türkiye'de ve Eskişehir de olmaktan" dedi

Konya da mola verip Mevlana'yı  ziyaret edeceklerini söyleyen İdrisi ve Aslani, 3 kıta ve 6 ülkede sürecek yolculuklarının sonunda Mekke'ye ulaşıp, Müslümanlar için de dua etmek istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.