Site Rengi

DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’nden konferans

15.08.2019
A+
A-

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Kuzey Kafkasya Kültür Derneği tarafından "Bozüyük Kültürüne sahip çıkıyor" projesi kapsamında konferans düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başlayan konferansın açılış konuşmasını Bozüyük Kuzey Kafkasya Derneği Başkanı Fehmi Nilüfer gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Nilüfer; "Bozüyük’te bir arada yaşayan kültürlerin ve geleneklerinin yaşatılması hususunda çok önemli bir yere sahip olan "Bozüyük Kültürüne Sahip Çıkıyor" projesi içinde yer alan herkese teşekkür ediyorum. Bizler için önemli olan sahip olduğumuz kültürleri gelecek nesillere aktarmak ve tarihten gelen bu güzelliklerimizin yok olmasının önüne geçmektir" dedi.
Dernek Başkanı Fehmi Nilüfer’in ardından konferansına başlayan Araştırmacı Yazar Kurulay Yılmaz tarafından kültürel yozlaşma konulu sunum yapıldı. Kurulay Yılmaz, sunumunda, yazmış olduğu kitaplardan bölümleri salondakiler ile paylaşarak, tarihte son derece önemli yere sahip anekdotları anlattı. Osmanlı ve öncesinde Anadolu toprakları üzerinde yaşamış toplumların kültürlerinin bu güne kadar ne denli etkili bir şekilde yer aldığından söz eden Yılmaz, konferansı sonunda herkesin sahip olduğu kültürel mirası büyük bir sorumluluk içerisinde gelecek nesillere aktarması gerektiğini belirtti.
Konferans sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, araştırmacı yazar Kurulay Yılmaz’a teşekkür ederek, bu konferans ve toplantıların özellikle gençler için çok önemli olduğunu ve Bozüyük Kültürüne Sahip Çıkıyor projesinin aktif olarak devam edeceğini belirtti.
Bozüyük Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa Bozüyük Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Susam, Bozüyük’te faaliyet gösteren bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.