Site Rengi

DOLAR 32,3862
EURO 35,1212
ALTIN 2.325,46
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Bugün Dünya Çikolata Günü!

15.08.2019
A+
A-

7 Temmuz her yıl Dünya Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Uluslararası Çikolata Günü adıyla da bilinen bu etkinlik dünyada ilk kez 2009 yılında düzenlendi.

Dünya genelinde çikolata tüketimine ilişkin medyada inceleme yapan Interpress’in Uluslararası Kakao Örgütü (International Cocoa Organization – ICCO) verilerinden derlediği bilgilere göre, dünyadaki çikolata tüketiminin yarısı Avrupa gerçekleşiyor. Avrupa’nın bu çikolata sevgili düşünüldüğünde günün 7 Temmuz olarak seçilmesi anlaşılabilir.

Türkiye ise Uluslararası Kakao Örgütü verilerine göre, 3.1 kg kişi başına çikolata tüketimi ile birçok Avrupa ülkesinin gerisindedir. Ülkemizde çikolata pazarının büyüklüğü geçen yıl artış kaydederken, Türkiye’de geçen yıl 237 bin ton çikolata üretimi yapıldığı belirlendi.

Çikolatayla ilgili başka özel günler de kutlanmaktadır. Her yıl 28 Ekim’de Amerika Birleşik Devletleri’nde Ulusal Çikolata Günü kutlanmaktadır. Öte yandan ABD Ulusal Şekerlemeciler Birliği’ne göre Uluslararası Çikolata Günü 13 Eylül’de düzenlenmektedir.

Daha özel çikolata temalı günler de vardır, bunlar şu şekilde sıralanabilir: Acı Tatlı Çikolata Günü – 10 Ocak, Sütlü Çikolata Günü – 28 Temmuz, Beyaz Çikolata Günü – 22 Eylül, Çikolata Kaplı Herhangi Bir Şey Günü – 16 Aralık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.