Site Rengi

DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Bulur: ‘Madencilik Sanayinin Lokomotifidir’

15.08.2019
A+
A-

Türk Ocağı Eskişehir Şubesi, önceki akşam Magnesit A.Ş Genel Müdürü Ekrem Bulur'u konuk etti.

Bulur özetle şunlara değindi:
"Milliyetçi bir mühendis olarak eğitimimi tamamladıktan sonra TÜLOMSAŞ'ta göreve başladım ve bu kurumda elektrikli lokomotif üretimi için çalışmalarda bulundum. Bu kapsamda Almanya'nın Mannheim kentinde yaptığım çalışmaları Türkiye'ye getirdim. Ancak bu projeye dönemin TÜLOMSAŞ yöneticileri tarafından gerekli ilgi gösterilmedi. Bunun üzerine TÜLOMSAŞ'tan istifa ederek ayrıldım ve Magnesit A.Ş'te çalışmaya başladım.
1990 yılında çalışmaya başladığım Magnesit A.Ş'de süper iletken mekanizma ile gaz helyumu sıvı helyuma dönüştürmeyi başardım. 1993 yılında manyetik ayıklama sayesinde enerjisiz alan oluşturmayı gerçekleştirdim." dedi.

Dünyada bir ilke imza attık
Bulur şöyle devam etti:
"Sadece Eskişehir'de bulunan düşey fırın sayesinde işlenmiş sinter üretilmektedir. Tamamen Türk mühendislerinin emeğiyle 130 metrelik döner fırını üreten ben ve ekibim Dünya'da bir ilke imza attık. 50 mühendis, 1000 işçi istihdam ettiğimiz fabrikamızda tekstil sektöründen sonra en fazla kadın istihdamına yer verdik."

'Maden olmadan sanayi olmaz, maden olmadan ilaç olmaz, maden olmadan refah olmaz'
Bulur:
"Isıya dayanıklı her türlü üründe kullanılan magnezit, ilaç gibi tıbbi alanlarda da kullanılan bir madendir. Yerin altında bulunan madenin kıymeti yoktur. Bunları bulup işlerseniz ancak o takdirde insanların refahını artırırsınız." diyerek sözlerini tamamladı.:

Soru ve cevaplardan sonra Ocak Başkanı Prof.Dr Nedim Ünal’ın gündemdeki gelişmeleri değerlendirmesini takiben, konuk Bulur'a verdiği hediyelerle büyük bir ilgiyle takip edilen toplantı, tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.