Site Rengi

DOLAR 32,3190
EURO 35,0421
ALTIN 2.282,74
BIST 8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Burhan Sakallı: ‘Asla Ayrım Yapmayacağız’

15.08.2019
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, Cumhur İttifâkı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Hem merkezde hem de ilçelerde vatandaşlarla buluşan Sakallı, nasıl bir belediyecilik anlayışı ile şehri yöneteceğini anlatıyor. Son olarak Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç ile Muttalıp Mahallesine giden Sakallı, burada büyük coşku ile karşılandı. Ayrım yapmadan, herkesin belediye başkanı olacağını söyleyen Burhan Sakallı: “Biz sadece bizi seçenlerin, bizi sevenlerin değil; bizi seçmeyenlerin de, sevmeyenlerin de belediye başkanıyız. Eğer bir belediye başkanı olacaksak, sadece AK Partililerin, MHP’lilerin, Büyük Birlik Partililerin, Saadet Partililerin değil; CHP’lilerin de, İyi Parti'lilerin de belediye başkanıyız. Asla ayrım yapmayacağız. ‘Bu sokaktan bize oy verdiler, bu sokaktan bize oy vermediler’ demeyeceğiz. Bunlar bir belediye başkanının asla aklından bile geçirmemesi gereken en ayıp şeydir” diye konuştu.

“Muttalıp'ın bütün yollarını, Hasan Polatkan Bulvarı gibi yapmaya söz veriyorum"
Muttalıp’ın kent merkezindeki ilçelerden bir farkı kalmayacağını ifade eden Sakallı, “Muttalıp’a girişten itibaren içim cız etti. Batıkent’te olsa, Sümer’de olsa bu yollar böyle olur mu? Olmaz. O zaman başka mahallede olmayan, Muttalıp’ta asla olmaz. Allah nasip ederse Muttalıp’ın bütün yollarını, caddelerini, sokaklarını bu yıl içinde Hasan Polatkan Bulvarı gibi yapmaya söz veriyorum. Başkan sözü veriyorum” dedi.

Muttalıp'a kapalı pazar ve sosyal tesis sözü
Muttalıplılara seslenen Sakallı: “Muttalıp’ta, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon elden geçecek. Caddeler, sokaklar, asfaltlar, kilitli taşlar, tretuvarlar, kaldırımlar yeniden yapılacak. Muttalıp’a 2020 yılında kapalı pazar yeri yapacağız. Muttalıp’a düğün salonu bulunan sosyal tesis yapacağız. Düne kadar belde belediyesi vardı, şimdi sahipsiz kaldı diye, Muttalıp’a bakmayacak mıyız? Bırakın dönüp bakmamayı, hiç içinden çıkmayacağız” diye konuştu.

“Biz yaradılanı, Yaradan'dan ötürü severiz"
Sakallı: “Hemşerimiz Yunus Emre, ‘Ben gelmedim davi için, beni işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’ diyor. Mahalleye girerken önce CHP’nin seçim ofisine uğradık, selamlaştık, kucaklaştık. Bizim felsefemiz bu. Yunus Emre’nin dediği gibi, biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz. Emek’i, 71 Evler’i, Yeşiltepe’yi, Esentepe’yi, Hoşnudiye’yi, Sümer’i, Batıkent’i nasıl seviyorsak, Muttalıp’ı en az onun kadar seviyoruz” ifadelerini kullandı.

"Verdiğimiz her sözün hesabını sorabilirsiniz"
“Ya verdiğimiz sözü tutacağız ya da tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz” diyen Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden siyasetçiler vatandaşların taleplerini ufak bir kağıda yazar, giderken de o kağıdı buruşturup atardı. Söz uçar yazı kalır derler, şimdi yazıya da inanmıyoruz. Ekibimizden arkadaşımız, tüm verdiğimiz sözleri, konuşmaları video ile kayda alıyor. Gittiğimiz yerden ayrılırken mahalle başkanımıza, muhtarımıza bu görüntüleri veriyoruz. Yapmaz isek, çıkarır bu görüntüleri, ‘Başkanım sen bize böyle bir söz verdin, hadi bakalım buyur’ der. Söz veriyorsak yapacağız, yapamayacağımız sözü de asla vermeyeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.