Site Rengi

DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Burhan Sakallı: ‘Eskişehir İçin El Birliği Zamanı Geldi’

15.08.2019
A+
A-

Cumhur İttifâkı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Ağrılı ve Vanlı vatandaşlarla bir araya gelerek, “Yeni Eskişehir” vizyonunu anlattı. Sakallı, Eskişehir’i her anlamda dünyanın gelişmiş şehirleri ile rekabet edebilir bir hale getirmek için el birliği zamanı geldiğini söyledi. 31 Mart seçimlerinin hem Eskişehir hem de Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Burhan Sakallı, “Bu seçim bir anlamda hem Odunpazarı hem Tepebaşı hem Eskişehir hem de ülkemiz için son derece önemli, stratejik bir seçim. Sizin desteğinize bu noktada ihtiyacımız var” dedi."

Tüm sorunları kısa, orta ve uzun vâdede çözeceğiz"
“Hepimizin ortak paydası ülkemiz ve şehrimiz” diyen Sakallı, “Eskişehir’in birçok sorunu var. Trafik sorunundan tutun, ulaşım sorununa, alt yapı sorunundan üretim eksikliği sorunlarına kadar pek çok sorunumuz var. Bunlar hayati ve Eskişehir’in geleceğini karartan sorunlar. Bizim iddiamız, Eskişehir’in bütün bu sorunlarını kısa, orta ve uzun vadede çözmek” ifadelerini kullandı. Eskişehir’in gelişim göstermek yerine gerilediğini söyleyen Sakallı, “Eskişehir 30 yıl önce Türkiye’nin ilk 6-7 şehrinden birisiyken, şimdi ilk 30 şehrinden biri. Eskişehir, 1 milyar dolar ihracat yaparken; 30 yıl önce kendisinden daha geride olan Bursa’nın bugün 18 milyar dolar ihracatı var. İnegöl’ün İ’si yokken, Eskişehir mobilya ihracatı yaparken; bugün Eskişehir’in toplam ihracatı, İnegöl’ün ihracatı ile eşit durumda” dedi.

"Eskişehir'i dünyanın gelişmiş şehirleri ile rekâbet edebilir hâle getireceğiz"
Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Normal belediyecilik hizmetlerini yapacağız. Yollar, bulvarlar yapacağız, güney ve kuzey çevre yolunu yapacağız, yan yollar yapacağız. Ama asıl yapmamız gereken şey, ekonomide, ticarette, sanayide, endüstride, akademide; Eskişehir’i hayatın her anlamında dünyanın gelişmiş şehirleri ile rekabet edebilir bir hale getireceğiz. Eğer şehrimize bir vizyon katacaksak, şehrimizi olduğu yerden bir üst lige çıkartacak isek, şehrimizi daha fazla üreten, istihdam sağlayan , katma değer yaratan bir şehir haline getirecek isek hep beraber çalışmaya ihtiyacımız var.”

"Eskişehir daha çok üreten, istihdam sağlayan bir şehir olacak"

Sakallı, “Bu şehrin ticaretini kalkındırmamız gerekiyor, küçük esnafın daha iyi kazanma olanağı sağlamamız gerekiyor, sanayici ve iş adamları için daha uygun bir iklim yaratmamız gerekiyor. Bunun için de siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun, Eskişehir için el birliği zamanı geldi. El ele verirsek, gönül gönüle verirsek Eskişehir’i çok daha üreten, istihdam sağlayan, katma değer üreten bir şehir haline getireceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.