Site Rengi

DOLAR 32,5474
EURO 34,9987
ALTIN 2.434,94
BIST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Burhan Sakallı: ‘Eskişehir’in Güçlenebilmesi İçin Siyasetin Gençleşmeye İhtiyacı Var’

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları İl Danışma Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Sakallı, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, ‘siyasetin gittikçe gençleştiğini’ söyledi. Sakallı: "Türkiye'nin güçlenebilmesi için, Eskişehir'in güçlenebilmesi için siyasetin gençleşmesine ihtiyaç var" dedi.

Sakallı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Değerli il başkanım, gençlik kollarımızın çok değerli genel başkan yardımcısı, kadın kolları başkanım, ilçe başkanları daha önceki dönemlerde görev yapmış gençlik kolu başkanları, çok değerli ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyesi arkadaşlarım, mahallelerden önceden köy olmasına rağmen şimdi yeniden mahalleye dönüşen uzaktan yakından buraya kadar teşrif eden değerli dava arkadaşlarım; sözlerimin başında hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum, hoş geldiniz.

"Bizim yapmamız gereken yeni bir Eskişehir hayali kurmak"

"Ben bugün, bu akşam bu salonu görünce bu salondaki arkadaşlarımızın ve misafirlerimizin ve en önemlisi gençlerimizin heyecanını ve aşkına olan inancım ve bu seçimlerin sonuçlarına olan inancım bir kat daha arttı. İyi ki varsınız. İyi ki bizimlesiniz. İyi ki buradasınız.

Sevgili gençler; siyaset gençleşiyor. Türkiye güçleniyor. Demek ki Türkiye'nin güçlenebilmesi için, Eskişehir'in güçlenebilmesi için siyasetin gençleşmesine ihtiyaç var. O zaman şöyle bir hayâl kuralım, insan bu alemde hayâl ettiği müddetçe yaşar. Şimdi bizim yapmamız gereken, yeni bir Eskişehir hayali kurmak. Aşkla, şevkle yılmadan, yorulmadan 31 Mart akşamına kadar kesintisiz çalışmak, çalışmak, çalışmak…" 

"Genç bir büyükşehir vâ’d ediyorum"

"Ben size öyle bir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi vâ’d ediyorum ki, en yaşlısı bu karşınızda gördüğünüz başkanınız olsun. Biz de Emek'te, Erenköy'de, Batıkent, Çamlıca ile Fevzi Çakmak’la, Mihalıççık'tan Sarıcakaya'ya kadar tüm ilçe ve mahallelerimizle gurur duyuyoruz.  Yapmamız gereken bir şey var." 

"Artık Eskişehir'i CHP'nin yorulmuş ve bezgin patronlarından kurtarmamız gerekiyor. Çünkü eğer siyaset gençleşmezse, siyasetin yerel yönetimleri gençleşmezse ne Eskişehir'i ne de Türkiye'yi güçlendirebiliriz…"

"Hiç kimsenin adamı değilim"

"Gençlerin aklını gençlerin fikrini, aşkını ve heyecanını Büyükşehir'e, Odunpazarı’na Tepebaşı'na da yaygınlaştırmamız gerekiyor. Gençler, bizim geleceğimiz istikbalimizdir. Asıl büyük yürüyüşümüz 1 Nisan'dan sonradır. Biz pazara kadar değil, mezara kadar bir yol arkadaşlığından bahsediyoruz. Hiç kimsenin adamı değilim. Sizler ve bizler hep birlikte ‘milletin adamı’ olacağız. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde başa geldiğimiz takdirde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne genç bir belediye, Eskişehir’i de genç dostu bir şehir haline getireceğiz." 

"Senfoniden operaya bu şehirdeki her türlü kültür ve sanat faaliyetlerini öğrencilere ücretsiz yapacağız. Allah nasip ederse bu şehir sadece gençlerin, genç ve öğrencilerin huzur içinde yaşadıkları bir şehir değil, bu şehirde çalışmak isteyen arkadaşlarımızın iş bulabildikleri bir şehir haline getireceğiz. Eğer öğrencilerimiz meslek lisesi ya da düz lise bitiriyorlarsa üniversitelerden mezun oluyorlarsa ama bunun karşılığında iş bulamıyorlarsa bunun sorumluluğu öncelikle bu şehrin belediye başkanıdır."

"Gençler iş bulamazsa ben kendimi sorumlu hissedeceğim"

"Bugünden itibaren bu şehirde görev başına gelirsek; ister meslek lisesi, ister düz lise, ister üniversite, iş bulup bulamamasından dolayı ben kendimi 1. derecede sorumlu hissedeceğim.  Eskişehir'de öğrenciler ve gençler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ve sonra Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi'nin hizmetlerinden neredeyse tümüyle ücretsiz yararlandıkları bir şehir haline getirmeyi bugün burada sizin huzurunuzda söz veriyorum.

Kalbiniz rahat olsun gençler. Güzel günler göreceğiz. Gemileri maviliklere süreceğiz. Hep birlikte çocuklarımızla, kadınlarımızla, yaşlılarımızla, öğrencilerimizle ama en çok da gençlerimize ilerleyeceğiz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.