Site Rengi

DOLAR 32,5103
EURO 34,7183
ALTIN 2.494,01
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Burhan Sakallı: ‘Üreten Eskişehir İçin Liderlik Yapmaya Hazırız’

15.08.2019
A+
A-

Cumhur İttifâkı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, ilçe ziyaretlerine Alpu ile devam etti. AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ile Alpu’ya giden Sakallı, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Alpu’da tarım ve hayvancılığı geliştireceklerini söyleyen Sakallı, “Bu bölgede tarımı ve hayvancılığı geliştirmek adına, ne yapılması gerekiyorsa en kısa zamanda yapacağız. 2019 yılında Alpu’ya bir mısır kurutma tesisi kazandıracağız. Alpu’da 20 bin büyükbaş, 30 bin küçükbaş hayvan var. Hayvancılıktan söz ediyoruz ama Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Alpu’da, hatta Eskişehir’de bir tane bile mezbahası yok. Mezbahası olmayan bir ilçe hayvancılıkta nasıl rekabet edecek? Alpu’ya 2019 yılında modern, çağdaş bir mezbahayı tamamlamış olacağız” dedi.

 

Alpu yolu bu yıl bitiyor!

 

Alpu yolunun 2019 yılı içinde tamamlanacağının müjdesini veren Sakallı, “Alpu yolu için Alpu kavşağından itibaren çalışmalar başladı. Eskişehir- Alpu yolunu bu yıl içinde tamamlamış olacağız. 1 Nisan’dan sonra, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak Mihalıççık’tan Alpu’ya kadar olan 48 kilometrelik yolu ya bakanlığa yaptırıyoruz ya da kendimiz yapıyoruz. Sorun haline dönüşen, Eskişehir-Alpu ve Alpu- Mihalıççık yolu 2019 yılının sonuna kadar bitmiş olacak. Bizim siyaset anlayışımıza göre, ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız ya da millete hizmetin önündeki tüm yollardan çekileceğiz” diye konuştu.

 

Alpu’da istihdâmı arttıracak projeler

 

Alpu’da istidamı arttıracak projeler yapacaklarını söyleyen Sakallı, “URAYSİM’i kaldığı yerden devam ettiriyoruz. O bölgede bir organize sanayi bölgesi kuracağız. Böylece, gençlerimizi istihdam edeceğiz. Alpu’da kadın istihdamını güçlendirmek adına, Odunpazarında yaptığımız gibi, kadın el sanatları çarşısı yapacağız. Alpu’da gençlerimizin her türlü kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini yapacakları, içinde kreşi, spor salonu olan büyük bir tesisi yapacağız” dedi.

 

Lületaşı gibi gümüşü de hayata döndüreceğiz

 

Alpu’ya bir müjde daha veren Sakallı: “Eskişehir’de lületaşını hayata döndürdüğümüz gibi, Alpu’da gümüş üretimini tekrar hayata döndürüyoruz. Bu ilçedeki bütün ustalara iş, aş bulmak adına, Eskişehir’e ve Alpu’ya gümüş üretim merkezi ve çarşısı yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“Keşke Alpu’nun hakkı kadar hizmet, bu ilçeye getirilmiş olsaydı”

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Alpu’ya yeterli hizmeti getirmediğini söyleyen Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alpu’ya gelen her 100 liranın 40 lirası Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ve ESKİ’ye gidiyor. Bu para, Büyükşehir Belediyesine gitti. Yeteri kadar kanalizasyon çalışması yapıldı mı, hayır. İçme suyu yapıldı mı, hayır. Alt yapı mı yapıldı, hayır. Keşke Alpu’nun hakkı kadar hizmet, bu ilçeye getirilmiş olsaydı. Büyükşehir belediyesinin bu zamana kadar yapması gereken ama yapmadığı ne kadar alt yapı, içme suyu, kanalizasyon hizmeti varsa, 2019-2020 yılları içerisinde bitirilmiş olacak. Biz dikiz aynasına bakmayı seven siyasetçiler değiliz. Biz Alpu’nun geleceğine, Eskişehir’in geleceğine bakıyoruz. 1 yıl sonra, 5 yıl sonra, 10 yıl sonra Alpu nerede olmalı, ona bakıyoruz.”

 

Sakallı daha sonra, Alpu ve Bozan’da, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.