Site Rengi

DOLAR 32,3753
EURO 35,0555
ALTIN 2.326,55
BIST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Burhan Sakallı’dan Seyitgazi’ye Müjdeler

15.08.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Seyitgazi ziyaretinden ilçe halkına müjdeler vererek ayrıldı. Seyitgazi’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Sakallı, ilçedeki 51 mahalle muhtarı ile toplantı gerçekleştirdi. Burada konuşan Sakallı: “1 Nisan’dan sonra merkezi hükümetin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe belediyemizin imkan ve kaynaklarını kullanarak ilçelerimizin sorunlarını çözeceğiz” dedi.

“Ya söz verip yapacağız ya da yapamayacağımız sözleri asla vermeyeceğiz
Seyitgazi’nin en önemli sorunlarından birinin doğalgaz sorunu olduğunu söyleyen Sakallı, “Bugün buradan açıklıyorum. Yetiştirebilirsek 2019 yılı içerisinde, yetiştiremezsek en geç 2020 yılı içerisinde Seyitgazi’ye doğalgazı getireceğiz. Nasıl ki geciken adalet adalet değilse, geciken hizmet de hizmet değildir. Hemen, şimdi, acilen sorunları çözeceğiz. Belediye başkanlığı mazeret üretme kurumu değil, çözüm üreten bir makamdır. Ya söz verip yapacağız ya da yapamayacağımız sözleri asla vermeyeceğiz” diye konuştu.

Seyitgazi'ye mezbaha ve hayvan pazarı sözü
Seyitgazi için hayvancılığın büyük önem taşıdığını söyleyen Sakallı, “İlçede yaklaşık 125 bin küçük baş, yaklaşık 12 bin de büyükbaş hayvan var. Yanı başımızda Afyon’da 25-30 mezbaha var. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ise bir tane bile mezbahası yok. Bir tane bile mezbahası olmayan şehrimiz nasıl diğer illerle rekabet edebilir? 2019 yılı içerisinde Seyitgazi’ye bir tane mezbaha, yanı başına da bir tane hayvan pazarı yapacağız. Yapacağız ki şehrimiz hayvancılık konusunda Türkiye’nin ve dünyanın başka şehirleri ile rekabet edebilsin” dedi.

"Büyükşehir'in bütçesi bunlar için yeterli"
Kendisine bütçe konusunda sorular yöneltildiğini söyleyen Sakallı, bu gibi sorulara şöyle yanıt verdi: “Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ve ESKİ’nin toplam 2019 yılı bütçesi, 1 buçuk milyar lira. Bu paraya iş mi dayanır, hizmet mi dayanır, proje mi dayanır? Büyükşehir yasasından sonra İller Bankasından ilçe belediyelerine gelen her 100 liranın 40 lirası Büyükşehir Belediyesine gidiyor. Sırf o para bile harcansa Seyitgazi de diğer ilçelerimiz de şaha kalkar.”

İmar konusuna da değinen Sakallı, 12 ilçe içerisinde imar konusunda en fazla mesafe almış olan, işi sonuçlandırma aşamasına getirmiş olan ilçenin Seyitgazi olduğunu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.