Site Rengi

DOLAR 32,3799
EURO 35,1599
ALTIN 2.323,52
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Bursa’da 109 Öğrenci Hastanelik Oldu

15.08.2019
A+
A-

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesi’nde bulunan KYK Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler akşam yemeği için yemekhaneye indi. Tavuk yemeği yiyen öğrenciler ilerleyen saatlerde kusma, titreme ve karın ağrısı şikayeti ile yurt görevlilerinden yardım istedi. Şikayetlerin artması ile birlikte yurda çok sayıda ambulans istendi. 
""

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü kaynaklarından konuyla ilgili yapılan açıklamada, yaklaşık 150 öğrencinin yemekhanede akşam yemeği yediği ve bu öğrencilerden 109’nun karın ağrısı şikayeti ile kentteki hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Öğrencilerin sağlık durumunun stabil olduğu ve ayakta tedavi edildikleri öğrenildi.
Olaydan sonra arkadaşları ile birlikte hastaneye gelen öğrenciler, müfredatta yer alan ve haftada çıkarılması gerekilen et yemeğinin yerine daha düşük bütçeli tavuk yemekleri çıkarıldığını, yemekhane yetkililerinin müfredata uymadığını iddia etti. Zehirlenme şikayetiyle hastaneye kaldırılan 109 öğrenciden 60’ı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geri kalan öğrenciler ise diğer şehir hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Öte yandan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken Bursa İl Tarım Müdürlüğü görevlilerinin yurtta dağıtılan akşam yemeklerinden numune aldığı ve inceleme başlattığı öğrenildi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.