Site Rengi

DOLAR 32,5968
EURO 34,8683
ALTIN 2.494,71
BIST 9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Büyükerşen Es-Es’e ‘Faul’ Yaptı

Büyükerşen Es-Es’e ‘Faul’ Yaptı
18.12.2020
A+
A-

Eskişehirspor’un antreman ve yönetim merkezi olarak kullandığı çevreyolu yeni emniyet binası yanındaki Vali Hanefi Demirkol Tesisleri için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehirspor Yönetimine ‘boşaltın’ yazısı gönderdi. Mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve kapatılan İl Özel İdaresi uhdesindeyken 2014’te Büyükşehir Yasası ile işletimi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen arazinin terk edilmesi için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ES- ES yönetimine ihtarname gönderdi. Eskişehirspor’lu yöneticilerin Vali Erol Ayyıldız’ı konudan haberdar etmesi neticesi Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşülerek tesislerin bulunduğu arazi yeniden Eskişehirspor’a tahsis edildi.

Tesisleri kim Es-Es’e verdi? 
1986’da Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde ANAP hükümeti tarafından İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve adını da dönemin Valisi Hanefi Demirkol’dan alan arazi ve üzerindeki tesislerde Eskişehirspor da maçlara hazırlanıyordu. 2003 yılında dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Murat Mercan’ın girişimi ile Eskişehir Atatürk Stadyumu ve tesisler Eskişehirspor’a bedelsiz kiralanmıştı.

2014 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediyeler Yasası gereği İl Özel idaresi kaldırılınca işletim hakkı da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. CHP’li belediye de bu haktan yararlanarak Eskişehirspor ç’un tesisleri terkederek kendilerine bırakması yolunda kulübe ihtarname gönderdi. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ise kulüp yöneticilerinden ve taraftarlardan gelen talep üzerine mülkün esas sahibi Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşerek tesislerin yeniden ES- ES tarafından kullanılmasını sağladı

Ayrıca Vali Ayyıldız’ın, tesislerin yakınında bulunan bir benzinliğin geriye dönük yapılan sözleşmedeki hataları da gidererek Eskişehirspor’a yeni gelir kaynağı açmak üzere olduğu da konuşuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.