Site Rengi

DOLAR 32,4753
EURO 34,9656
ALTIN 2.436,39
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Büyükerşen’den CHP’lilere Fırça: ‘Sadece Seçim Zamanı Ortaya Çıkıyoruz’

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, geçtiğimiz cumartesi CHP'nin, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve ülke kaçkını Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunan ve milletvekili Enis Berberoğlu'nun Eskişehir ziyaretinde partilileri azarladığı ortaya çıktı. Büyükerşen'in, partililere: 'Çalışmıyoruz. Sadece seçim zamanı ortaya çıkıyoruz' diyerek partilileri suçladığı belirtildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, 2019 yerel seçimlerinin önemine vurgu yaparak: “Önümüzdeki haftadan itibaren bu partinin bu salonu devamlı dolu olmalı. Herkes günde bir, iki defa mutlaka uğramalı.  İstişare etmeliyiz. Görevler almalıyız. Bu rejimin eninde sonunda değişebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Partilileri harekete geçirmek için "Artık bizler son savaşçılarız." diyen Büyükerşen: Bu seçimde mücadeleyi çok sert yapacağız” dedi.  Eskişehir’de 3 merkez, 2 de dış ilçe olmak üzere 5 belediye başkanı olarak yerel seçimlere birlikte hazırlanacaklarını kaydeden Büyükerşen: “Biz Eskişehir merkezde üç, dış ilçelerde iki belediye başkanımızla daima bir aradayız. Bu seçim süresince göreceksiniz. 99 seçimlerinde bize ‘üç silahşorlar’ diyorlardı, şimdi ‘5 silahşorlar’ olarak çıkacağız. Her toplantıda, her mitingde bir arada olacağız.  Sakın siz o söylentilere, bölme çalışmalarına aldanmayın. Onlar karşı tarafın bölme çalışmalarıdır” ifadelerini kullandı. 

"Delege yapımız itibariyle zayıfız" diyen Büyükerşen, parti içi özeleştiride de bulunarak:
“Üniversitelerde zayıfız. Sadece üniversitelerde değil… Delege yapımız itibariyle de zayıfız. " dedi. 
"Şimdi, şurada gördüğüm itibariyle yüzde 90’ınız emekli. Her emekli, günün belli saatini mensubu olduğu mesleğin lokali varsa lokalinde veya kahvede geçiriyor. Her biriniz onar tane insanı ‘bu rejimin, bu sistemin değişmesi için’ ikna etse çok büyük hizmet yapmış olur. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bunu yapmıyoruz. Benim gördüğüm bu."

"Sadece seçim zamanı ortaya çıkıyoruz."
Büyüerşen konuşmasını: "Sadece seçim zamanı ortaya çıkıyoruz. Bir de il, ilçe seçimleri zamanında ortaya çıkıyoruz. Onun dışında, ben kaçıncı seçimi geçiriyorum, sandıklara adam bulmakta güçlük çekiyoruz. Çok büyük iş düşüyor partili arkadaşlarımıza” ifâdeleriyle bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.