Site Rengi

DOLAR 32,5728
EURO 34,9054
ALTIN 2.440,46
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Çad’da Medya Mensuplarının Meslek İlkeleri Çalıştayı’na destek

15.08.2019
A+
A-

Çad’da Medya Mensuplarının Meslek İlkeleri Çalıştayı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla gerçekleştirildi.
TİKA, Çad’da sağlık, eğitim, mesleki eğitim, tarım, insani yardım ve medya alanlarındaki çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Çad Gazeteciler Federasyonuna bağlı, Arapça Konuşan Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği “Medya Ahlakının Meslekte Uygulanması”çalıştayı TİKA destekleriyle gerçekleştirildi.
Çad Gazeteciler Federasyonuna bağlı Arapça yayın yapan medya çalışanı basın ve yayın mensupları “Çad Arapça Konuşan Gazeteciler Birliği” çatısı altında 400 üyeli bir birlikten oluşuyor.
Söz konusu birlik, Çad Enformasyon Bakanlığı ve Gazeteciler Federasyonun himayesinde düzenlediği iki günlük “Medya Ahlakının Meslekte Uygulanması”çalıştayında 80 kayıtlı medya mensubu ve basın yayın alanında faaliyet gösterenler, Çad’da medyayı tartıştı.Çalıştaya; Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Abdullah Angardakina, Enformasyon Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Salih Daman, Basın Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Dibi Duna Cunbaye, Devlet Televizyonu TeleChad TV Genel Müdür Vekili Cibrin Muhammed Adam, TİKAyetkilileriile birçok üst düzey bürokrat katıldı.
Cemiyet Başkanı ve EncemineCedid Gazetesi Yazarı Adam Ali Adam; çalıştayın açılışında yaptığı konuşmasında, Çad’a sağladığı katkılardan dolayı Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkür etti. Ayrıca Çad Basın Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Dibi Duna Cunbaye ise,Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu, tarihi derinliği uzun yıllara dayandığını ve geleceğinin Afrika kıtasında olduğuna işaret etti.Cunbaye ayrıca, Çad medyası ve sorunları hakkında genel bilgiler vererek Türkiye’nin medya alanındaki bilgi birikim ve deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.
Medya organları Yüksek Konseyi Başkanı Cunbaye’nin verdiği bilgilere göre, Çad’da 900 gazeteci ve televizyoncu,ulusal yayın yapan 3 televizyon kanalı ve 72 radyo bulunduğunu belirtti. Yayın yapan medya organlar arasından ise Arapça yayın yapan 66 Radyo ve bir televizyon kuruluşu olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.