Site Rengi

DOLAR 32,5687
EURO 34,9734
ALTIN 2.424,93
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Çakırözer’den ‘Öğretim Üyesi Alımı İlanı’na Tepki!

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi sonrasında, Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne geçmek zorunda kalacak rektör yardımcılarının yeniden Anadolu Üniversitesi’ne dönüşünü sağlama amacıyla çıkarılan ‘Öğretim Üyesi Alımı İlanı’na tepki göstererek, ilanın iptal edilmesini istedi.

Rektörlük atama süreci devam ederken üniversitelerde kadro ilanına çıkılamayacağını belirten Çakırözer, “Hem bu genel kural ihlal ediliyor. Hem onca doçent profesörlük kadrosu beklerken zaten profesör olanlara bu hak tanınıyor. Hem de bölünmeye ‘evet’ diyen Anadolu Üniversitesi’nin yöneticilerinin yerini korumak için adrese teslim bu hülle ilan çıkıyor. Bilim ve akademi etiğine, ahlakına bu kadar çok aykırılık bir arada” dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’ın ilanın yeniden değerlendirileceğine ilişkin açıklamalarına ilişkin de Çakırözer, “Bu etik ve ahlaki mesele bu kadar ayyuka çıktıktan sonra rektörün açıklaması yetmez. Bu adresi teslim ilan, iptal edilmeli. Ve kadrolara ilişkin süreç Anadolu Üniversitesi’nin yeni rektörü belli olduktan sonra başlatılmalıdır” dedi.

'Adrese teslim kadro ilanı akademik ahlâka aykırı'

CHP’li Çakırözer Üniversitelerin bölünmesine ilişkin tasarının Meclis’ten geçmesinin ardından Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi ile Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne geçmek zorunda kalacak rektör yardımcılarının yeniden Anadolu Üniversitesi’ne dönüşünü sağlama amacıyla çıkarılan ve Resmi Gazetede yer alan ‘Öğretim Üyesi Alımı İlanı’na tepki gösterdi. İlanın derhal iptal edilmesini isteyen Çakırözer, “Bilim ve akademi etiğine, ahlâkına uymayan, adrese teslim bu özel kadro ilanı derhal iptal edilmelidir” dedi.

'Bu hülle ilâna YÖK nasıl izin verdi?'

Bu ilanın hangi koşullarda, nasıl çıktığını soran Çakırözer, “Bu ilan ile hem doçent profesörlük kadrosu beklerken zaten profesör olanlara bu hak tanınmaktadır, hem de bölünmeye ‘evet’ diyen Anadolu Üniversitesinin yöneticilerinin yerini korumak için adrese teslim hülle yapılmaktadır. Üniversitede profesör kadrosu bekleyen onlarca doçent varken zaten üniversitede profesör kadrosunda çalışan bu isimlerin yeniden ilana çıkması usulsüzce ve akademik ahlaka sığmaz. YÖK bu ilanın çıkmasına, yayınlanmasına nasıl izin vermiştir? İlan derhal iptal edilmelidir” açıklamalarında bulundu.

'Yeni rektör beklenmeli'

Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’ın ilanın yeniden değerlendirileceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Çakırözer, “Rektör atama sürecinde üniversite içindeki bütün atamalar durmuş durumdayken, böyle adrese teslim ilan verilmesi ne kadar doğrudur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.