Site Rengi

DOLAR 32,5668
EURO 34,8820
ALTIN 2.438,56
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Çeyizde Yeni Moda İnternet

15.08.2019
A+
A-

Evlenecek olan gençlerin çeyizlerini internet üzerinden alması işletmelerde satış yapan küçük esnafı etkiledi.
Teknolojinin gelişmesi ile vatandaşların alışveriş kültürü de değişmeye devam ediyor. İnternet üzerinden alışverişlerin artması, çeyizlik ürün satışı yapan işletmecilerin de müşteri kaybetmesine neden oldu.
Eskişehir’de uzun yıllardır çeyiz mağazası işleten Burcu Durna, internetin, çeyiz işletmelerini doğrudan etkilediğini dile getirdi. Teknolojinin gelişmesi ile vatandaşlar için çeşit imkanının arttığını ve müşteri kaybettiklerini belirten Durna, “Buna rağmen bir insanın eliyle dokunmadan, gözüyle görmeden çeyizlik eşya alması büyük risk. İnternetten sipariş verip de istediğini alamayan çok kişiyi tanıyoruz. Çeyizi de internetten alır olduk. Bu durum beni şaşırtıyor. Çeyiz, gezerek, görerek alınır. İnternet ortamı bu konuda çeyiz sektörünü de olumsuz olarak etkiliyor” şeklinde konuştu.

“Çeyiz satışları yaza yönelik oluyor”
Çeyiz satışları hakkında da bilgi veren Burcu Durna, düğün sezonunun çeyiz sektörünü doğrudan etkilediğini söyledi. Durna, konuyla ilgili şunları kaydetti:
“Satışlarımız, kışın ağır geçtiği günlerde yavaşlıyor. Marttan sonra hızlanıyor. Zaten bizim sektörümüzde satışlar yaza yönelik oluyor. Düğün sezonu bizim için belirleyici. Kışa kıyasla yaz aylarında çok daha hareketli olduğumuzu söyleyebilirim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.