Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan YÜKSEL, Osmangazi Katliamı İçin Meclis Araştırması Talep Etti

15.08.2019
A+
A-

CHP’li Yüksel, Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan katliamın tüm detaylarıyla araştırılarak perde arkasında kalan faillerinin de yargı önüne çıkarılması için Meclis araştırması açılması yönünde önerge verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın araştırılması için önerge verdi.

TBMM’ye verdiği araştırma önergesinde, katliamın tüm ayrıntıları ile araştırılması gerektiğine değinen Yüksel; “Basit bir cinnet olayı olmayan bu katliam, toplumsal vicdan nazarında infial yaratmıştır. Cinayeti işleyen Volkan Bayar hakkındaki FETÖ ve siyasi bağlantısı olduğu yönündeki iddialar açığa kavuşturulmalı, kanlı olayın sır perdesi bir an önce aralanmalıdır.” dedi.

Yaratılan ihbarcılık, iftira ve şiddet atmosferinin bu tabloya sebebiyet verdiğini aktaran Yüksel, kanlı olayla ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirilmesinin anlamsız ve cinayete ihmalleri ve söylemleri ile neden olmuş tüm faillerin korunmasına yönelik bir hamle olduğunu söyledi. Yüksel; “Katliam şeffaf bir şekilde soruşturulmalıdır. Kamuoyuna yansıyan, katilin FETÖ ve AKP’li bir milletvekili ile olan bağlantısı açığa kavuşturulmalı. Meclis bu olayı araştırmakla, açığa kavuşturmak ve toplum vicdanını rahatlatmakta yükümlüdür.” diye konuştu.

Yüksel sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için bu katliam en ince ayrıntılarına kadar Meclis tarafından araştırılmalıdır. İhmali olanlar kim olursa olsun ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermesi sağlanmalıdır. Bu amaçla Meclis Başkanlığına bir araştırma önergesi verdim. Bu hafta Genel Kurul’da görüşülecek. AKP’ye çağrı yapıyorum. Hep birlikte sorumlularını bulup, yargı önünde hesabını soralım. Eğer bu komisyonu da reddederseniz, Osmangazi’de yaşanan bu katliamın diğer sorumlusu da siz olursunuz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.