Site Rengi

DOLAR 32,4208
EURO 34,6292
ALTIN 2.494,86
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

CHP Eskişehir Milletvekili Utku ÇAKIRÖZER’den BERBEROĞLU’NA ziyaret

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 300 gündür Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Çakırözer ziyaret sonrasında Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’a çağrıda bulunarak, “Artık yeter! Birinci derece mahkemenin yarattığı hukuk ayıbını yüksek mahkemeler bir an önce ortadan kaldırmalı. Suçsuzluğu istinaf mahkemesi kararlarıyla da tescillenen Berberoğlu’nun hapiste geçen her günü ülkemiz adına utançtır. Anayasa Mahkemesi Berberoğlu’nun durumunu acil görüşüp özgürlüğünün yolunu açmalıdır” dedi.

OLMAYAN SUÇUN TUTUKLULUĞU OLMAZ

CHP’li Çakırözer tutukluluğunun 300. gününde Maltepe Cezaevinde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti.  Ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Çakırözer, “Birlikte mücadele arkadaşı olduğumuz milletvekilimiz Enis Berberoğlu suçsuz yere, haksız hukuksuz bir biçimde 300 gündür özgürlüğünden, ailesinden ve sevdiklerinden mahrum. Sadece ve sadece bir gazete haberi nedeniyle önce ömür boyu hapse, sonra 25 yıla şimdi de 5 yıl hapse mahkum edildi. Oysa ki olmayan bir suçun mahkumiyeti olmaz. İstinaf mahkemesi Berberoğlu hakkındaki asılsız iddialara dayanan  kararları iki kez bozdu. Casusluk suçlamasının mesnetsiz olduğunu ortaya koydu. Artık yeter! Berberoğlu  için derhal adalet ve özgürlük istiyoruz” dedi. 

AYM’YE ÇAĞRI: BU AYIBI BİTİRİN

Berberoğlu’nun ‘hak ihlali” gerekçesiyle bireysel başvuruda bulunduğu Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunan Çakırözer şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tüm evrensel hukuk kurallarına, sözleşmelerine göre ‘özgürlük ihlali’ en önemli hak ihlallerinin başında gelir. Maltepe Cezaevi kapısından Anayasa Mahkemesi’ne sesleniyoruz. İlk derece mahkemesinin Berberoğlu’na yönelik bu en temel hak ihlalini yine yargı sona erdirmeli. Berberoğlu’nun AYM’ye yaptığı bireysel başvuru var. Anayasal güvence altında olmasına, üst mahkemenin tutukluluk gerekçelerini ortadan kaldıran kararına rağmen seçilmiş milletvekilimiz dört duvar arasında Bu hukuk ayıbının biteceği yer yine yargı olmalı.. Berberoğlu bugün cezaevinde 300. Gününde!  Milletvekilimizi özgür bırakmak için neyi bekliyorsunuz? Anayasa Mahkemesi bir an önce toplanarak bu haksızlığı sona erdirmeli. Enis Berberoğlu derhal özgür kalmalı. Halkın kendisine verdiği yasama görevini Meclis’te sürdürmeli” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.