Site Rengi

DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

CHP Heyetinden Alpu’ya Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, milletvekili adayı Sibel Yeşildal, İlçe Başkanı Özgür Sarı ile il ve ilçe örgütü Alpu’da esnafları ziyaret etti, yurttaşları dinledi. Çakırözer, çiftçinin alın terinin karşılığını alamadığını belirterek, 24 Haziran’dan sonra parlamentoda çoğunluğu sağlayacaklarını ve ilk yapacakları işlerden birinin çiftçinin faiz borçlarını silmek olacağını söyledi. AK Parti iktidarında 16 yılda tarımın bitirilme noktasına getirildiğine dikkat çeken CHP heyeti, “Çiftçiyi borçlandırdılar, üretimden uzaklaştırdılar. Yurtdışından canlı hayvan, saman ithal eder olduk. Türkiye, çiftçimiz bunu hak etmiyor. CHP iktidarında tarımı yeniden canlandıracak, çiftçimize mazotu 3 TL’den vereceğiz” dedi.

24 Haziran öncesinde çalışmalarını hızla sürdüren CHP heyeti önceki gün Alpu’da esnafları ziyaret ederek, kahvehanelerde çiftçi ve yurttaşları dinledi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, milletvekili adayı Sibel Yeşildal, Alpu İlçe Başkanı Özgür Sarı ile il ve ilçe örgütleri gerçekleştirdiği ziyaretlerde partisinin seçim vaatlerini yurttaşlarla paylaştı, hem partileri hem de Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce için destek istedi.

'Çiftçimize mazotu 3 TL'ye vereceğiz!'

Ziyaretleri sırasında konuşan CHP’li Çakırözer, “Ülkede herkes borç içinde. Çiftçi borçlu, esnaf borçlu. Tarım bitme noktasına getirildi. Çitçi ekemiyor, ekse de kazanamıyor. AK Parti iktidarında yurtdışından saman, canlı hayvan ithal eder olduk. Türkiye bunu hak etmiyor. CHP iktidarında Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağı indirmeye devam edeceğiz. Çiftçimize mazotu 3 TL’den vereceğiz” dedi.

'İthal etine ayıbına son!'

24 Haziran’da iktidar olduklarında tarımın yanında hayvancılığı da yeniden canlandıracaklarını dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt ise, “Türkiye’yi ithal et ayıbından kurtaracağız. Kırsalda hayvan varlığını artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını sağlayacak, kooperatifleşmeyi desteklerle özendireceğiz. Tarımsal alanda en az 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı sağlayacağız. Tarım ve hayvancılıkta kendine yetebilen, artan ürünleri ihraç etmek için üreten bir Türkiye inşa edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.