Site Rengi

DOLAR 32,3151
EURO 35,1407
ALTIN 2.294,85
BIST 9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

CHP İl Başkanı Adar’dan ’19 Mayıs’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Adar mesajında şu ifâdeleri kullandı:

"Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın önderi Büyük Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. Yılını kutluyoruz. 100 yıldır kutladığımız 19 Mayıs günü, kaderimizi değiştiren ve yolumuzu aydınlatan bir gün olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. 
Ne yazık ki aradan geçen 100 yıla rağmen halkımızın bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olan 19 Mayıs geçmiş bir gün değil, bugün hala devam eden bir sürecin başlangıcı olarak görülmeli ve değerlendirilmelidir. 
19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkanlar bu ülkede kimsenin kulu olmadan, özgür ve bağımsız yaşama mücadelesini başlattılar. Bu mücadele bugün de devam ediyor. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olacağı tam bağımsız Türkiye'yi kurma davasının ilk adımı 19 Mayıs da Samsun'da atıldı.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 
Halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken Büyük Atatürk'ün 'bütün ümidim gençliktedir' sözünü gelecek güzel günlerin emanetçisi ve kurucusu gençlerimize rehber olmasını dilerim. "

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.