Site Rengi

DOLAR 32,3484
EURO 35,0098
ALTIN 2.329,81
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

CHP İl Başkanı Adar’dan ‘Seçim Bölgesi’ Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, son günlerde sıkça dile getirilen ‘seçimden dolayı, ikâmetleri başka bölgeye kaydırma’ durumu ile alâkalı açıklamalarda bulundu. Adar açıklamalarında:

“Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinde oy kullanacak seçmen askı listesi 4 Ocak tarihinde açıklandı. Seçmen listelerinin kontrolü 17 Ocak tarihine kadar sürecek. 
Ancak son günlerde İl Başkanlığımızca yaptığımız araştırmalar ve tarafımıza bildirilen şikâyetler doğrultusunda odlukça dikkat çekici durumlar ile karşılaştık. Bazı seçmenlerin başka seçim bölgelerine taşındığını, ikamet değiştirip yeni ikamet çıkardığı halde seçmen listelerinde olmayan seçmenlerin bulunduğunu, ikamet ettiği bölge farklı olmasına rağmen seçmen listesinde farklı bölgede görülen çok sayıda seçmen olduğunu tespit etmiş durumdayız. 

Bunun yanında bazı hanelerde orada oturmadığın halde o hanede ikamet ediyormuş gibi görünen birçok kayda da rastlanılmıştır. Öyle ki aynı hanede 20’den fazla kişinin ikamet ettiği ve hatta bazı hanelerde kaçak seçmenlerin oluşturulduğu tespit edilmiştir. 
Öncelikle bu konuda vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmaları gerekiyor. Kendi hanelerinin seçmen kayıtlarını kontrol etmeleri, başka bir ikamet adresine geçmişlerse kaydını taşımaları, işlemlerin takipçileri olmaları gerekmektedir. 
Ancak bu işlemlere doğrudan Nüfus Müdürlüklerinde çalışan bazı kişiler tarafından göz yumulduğu iddiaları gündeme gelmektedir. 
Tüm bunların dışında son günlerde seçmen kâğıdını taşımak isteyen birçok seçmene Nüfus Müdürlüklerinden çeşitli bahanelerle zorluk çıkarıldığı, işlemlerin yapılmadığı hatta yasaların tanımadığı ölçüde taleplerde bulunulduğu şikâyetleri tarafımıza ulaştırılıyor. Bu konuda yasaların tanıdığı ölçüde işlemlerin yapılması ve seçmenlerin kaydının yapılması gerekiyor. 

İlçe Nüfus Müdürlüklerinde çalışan görevlilerimizi de görevini yapmaya davet ediyor, işini yapmayan, seçmenin talebini keyfi gerekçelerle karşılamayan ve yukarıda ifade ettiğimiz işlemlere göz yumarak veya bilerek bu işlemleri gerçekleştirip suçu sabit görülen görevliler hakkında hukuki zeminde şikâyetçi olacağımızın bilinmesini istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.