Site Rengi

DOLAR 32,4923
EURO 34,9263
ALTIN 2.438,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

CHP İl Başkanı Av. Sinan Özkar Valiyi İstifaya Çağırdı

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo bugün ortak canlı yayın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Avukat Sinan ÖZKAR oldu.

Sinan ÖZKAR konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. “ 1962 Sivrihisar doğumluyum. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim. 86 yılında Eskişehir’e yerleştim. Eskişehir’de 86 yılından beri serbest Avukat olarak çalışıyorum. Siyasetin içindeydim ve hala içindeyim.

CHP ve Hizmetleri

CHP, çağdaş zihniyeti temsil eden bir parti. CHP’nin kurulduğu andan itibaren ilk yatırımı eğitime oldu. Bunun yanında sanayi yatırımları yaptık. Otomobil ve devlet demiryolları fabrikaları kurulmakla başlar. Tüm bunlar Chp’nin eseridir. Devlet demiryolları fabrikalarının şöyle bir özelliği var: Ham demir cevher olarak girer ve mâmül olarak çıkar. Ama maalesef CHP iktidarının sonrasında gelen hükümetler oralara yeniden yatırım yapmak yerine üretimi adeta durdurdular. CHP ülkede çağdaşlığı ile yüzü batıya dönük, çağdaş eğitimini, çağdaş sanatını ülkede hâkim kılmaya çalışan bir parti. Bu en temelden, kuruluşundan itibaren böyle olmuştur. Biz ülkenin kendi öz kaynakları ile kalkınmasını devletin birtakım sanayi kuruluşlarını açmasından yanayız. Üretime dönük bir yapı oluşturmazsak işsizliği gideremeyiz. Biz, ülkenin temel sorunun eğitim, sanayileşme, istihdam olduğunu düşünüyoruz. Bu hükümet döneminde eğitim yapılmıyor hale geldi.

Eskişehir, Hükümet Yatırımlarından Yeterli Payı Alabiliyor Mu?

Hükümet yatırımlarından yeterince pay alamıyor. Deniliyor ki YHT yapıldı. Elbette çağın gerektirdiği yatırımların yapılması gerekiyor. Bakın kamu hizmeti icraattan sayılmaz. Yol temel kamu hizmetlerinden biridir. Bununla övünülmez. “Şu kadar işçi çalışıyor” diyecekleri sanayi yatırımları yaptık diyebiliyorlar mı? Diyemiyorlar. Organize sanayi bölgesinde 15 yılda yeni yapılan Paşabahçe’nin ilave tesisleri var onun dışında yeni istihdamı artıracak insanların çalışabilecekleri alanlar oluşturulamadı. Organize sanayi 4/1 oranında küçüldü. Hükümetin yaptığı yatırımlar yol ve demiryolundan bahsediyor. Açılışları elektronik ortamda açıyorlar. Neyi açtıklarını ben görmedim. Cumhurbaşkanı’nın bundan önceki gelişinde tek düğme ile 100, 150 tane açılış yaptılar ama emin olun birçoğunun nerede olduğunu, ne olduğunu bilmiyoruz.

Yılmaz Büyükerşen

Yılmaz Büyükerşen, akademi başkanlığı ve rektörlüğü döneminde zaten marka olmuş bir isim. Anadolu Üniversitesi’ni Türkiye’de tanıtmış ve duyurmuş bir isim. Açıköğretimi kurması Anadolu Üniversitesi’nin fiziki ve öğrenci yapısını artırmış olması, sivil havacılık yüksek okulunu Türkiye’de ilk defa gündeme getiren ve özel eğitim fakültesini kuran, zihinsel engelli ve işitme engellilerin eğitim görebileceği okullar için öğretmen yetiştiren. Eskişehir özel eğitim nedeniyle göç alıyor. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e katkısı çok fazladır.

 

Üç belediyenin bizde olması çalışmalarımızı kolaylaştırıyor. Kırsal her zaman sıkıntılıydı. İl başkanı olarak kent merkezinde bir boşluk olmadığı için kırsala da önem verdik. Bazı ilçelerde, ilçe yönetimi oluşturamıyorduk ama bu dönemde, yönetim oluşturamadığımız o ilçelerde iki adaylı kongreler yaptık. Kırsaldaki ilçelerde 5 belediye başkan adayı olma niyeti ile benimle iletişime geçenler var. Demek ki CHP artık sadece şehirde değil. İlçelerde de bu sorunu çözecek. Kırsaldaki insanımız hatırının sorulmasını istiyor.

Termik Santral

Yasakçı bir zihniyetle ülke yönetilmeye başlandı. Özellikle olağanüstü hâlin ilan edilmesinden sonra hayatımıza ciddi anlamda yasaklar girdi. Ben vali olarak vatandaşımın güvenliğini sağlayamıyorsam o koltukta oturmam. Vali istifa etsin. Güvenlik gerekçesi ile erteliyorum diye o yazının altına vallahi imza atmam, billahi imza atmam. Eğer şehirde insanların can ve mal güvenliğini sağlayamıyorum diyorsa istifa etsin, yerine başka vali gelsin. Amaç insanların demokratik dile gelişlerini engellemekse, anti demokratik uygulamalara alet olduğu için de istifa etsin. Bizi engelleyeceklerini sanıyorlar ama engelleyemeyecekler. Onların gösterdiği direnç bizde de farklı bir direnç oluşturacak. Termik santrale karşı direneceğiz. Tarımsal sit alanına “Termik santral” maden işletmesi yapıyorsunuz, kömür işletmesi. Bu ovanın tamamen ortadan kalkması demektir. Bu termik santralin yayacağı baca gazları var. Diyorlar ki; filtre sistemi vs.. bu mümkün değil. Zararlı gazların havaya yayılmasını asla engelleyemezsiniz. Elbistan’a Termik Santral’i kuranlar zararını gördü. Toplam elektrik üretiminin %15’i Türkiye’de rüzgârdan üretiliyor, bu ciddi bir rakam… % 2’lik bir şey için ovayı mahvediyorsunuz. Çok fazla dile getirilmiyor. Oradaki üretilmesi planlanan 500 milyon ton kömürün bugün toprağın altını boşaltacağı görülüyor. Ben AK Partili arkadaşlarımdan da duyuyorum onlar da istemiyorlar. Emin olun; AK Partililer’den %85’inin bu termik santrale karşı olduklarını biliyorum. Eğer karşı değillerse Ak Parti yöneticilerine teklifim; kendi partilerinden bu termik santral yapılsın diye imza toplasınlar. Şehir hastanesi yap, işlet, devret olarak verildi. Ama Eskişehir’de yeni bir hastaneye ihtiyaç yoktu. Termik santralin yapılmaması ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanına yazı gönderecektim. Biliyorum danışmanları oraya giden her şeyi değerlendiriyorlar o konuda bir eksikleri yok. Ben bunu Cumhurbaşkanına yazacağım ve durumu anlatacağım.

Yılmaz Büyükerşen Ve Ahmet Ataç Polemiği

Bizim partide demokratik kurallar işler. Belediye başkanlarımız arasında görüş farklılıklar olabilir. Bir kavga, bir çatışma söz konusu değil. Zaman zaman belediye başkanlarımız farklı düşüncelere sahip olabiliyorlar, bu da son derece normal. Farklı düşüncelerinin olması da Eskişehir’in gelişmesine katkıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.