Site Rengi

DOLAR 32,5996
EURO 34,7963
ALTIN 2.506,02
BIST 9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı Kongresi

15.08.2019
A+
A-

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanlığı Kongresinde mevcut Başkan Figen Kâhya aday olmazken, Aysun Doğramacı tek liste ile girdiği seçimi kazandı.
Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kongrede yaptığı konuşmada, Mevcut Başkan Figen Kâhya ve ekibine yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Kadınların ne kadar büyük bir özveriyle çalıştıklarını iyi bildiğini söyleyen Çakırözer, “Keşke biz erkekler sizler kadar çalışabilsek ve arzu ettiğimiz noktaya ulaşabilsek” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Figen Kâhya ve yönetimine yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, “Dileğimiz yeni seçilen arkadaşlarımızın da aynı şevkle hizmet etmeleri. 1999 yılından beri bütün siyasi seçim çalışmalarımda kadınlarla büyük çalışmalarım oldu. Türkiye’de kadınlar gerçekten dik duran, ilkeleri olan, istikrarlı, tutumlu olma özellikleri nedeniyle biz erkeklere göre daha farklı çalışıyorlar. Bizim zaman zaman sapmalarımız oluyor ama kadınlarımız da bu sapmaları çok fazla görmedim. Ve seçimleri kazanmam da kadınların büyük emeği olduğunu her yerde söylüyorum” ifadelerini kullandı.
İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kâhya da kongrenin herkese hayırlı olmasını dileyerek, görevini tamamlamış, ama sıcak koltukların cazibesine değil ülkemize Cumhuriyet Halk Parti’nin sıradan bir neferi olarak görev yapmaya sevdalı bir partili olarak Atatürk’ün çağdaş kadınları ile kol kola olmaya devam edeceğini belirtti. Figen Kahya, görevi devretmeyi bir veda değil yeni bir başlangıç olarak tanımlayarak, "Seçim süreçleri, referandum süreçleri, ülkede artan kadın cinayetleri, tecavüzler, toplumsal cinsiyet sorunları, yoksulluk, yolsuzluk ve daha bir çok gündem oluşturan konuda mücadele verdik. Bu mücadeleyi verirken yeni hedefler ile partimiz adına çıtayı yükseltecek çalışmalara imza attığımız düşünüyorum. Şimdi yeni kadrolar ile yeni bir birikime dönüşmesini umut ettiğim süreç iktidara yürünen yolu en doğru şekilde oluşturmalıdır. Peki bu iktidar yürüyüşünde kadınlar olarak doğru noktada olabiliyor muyuz? Türkiye’nin genel siyasi kültüründe oluşmuş yanlışlar içinde erkek egemen anlayışa karşı eşitliği savunabiliyor muyuz? Türkiye’de bu sorunları yaşarken yerelde neredeyiz? Kadınlara erkeklerin gösterdiği alan içinde kısır çekişmelere aktör olma, parti neferi değil birilerinin emir eri olma anlayışından çıkma mücadelemizi başarıya ulaştırma noktasında yaşadığımız engellemeleri aşabiliyor muyuz? Birlik olduğunda tüm karanlığı yok edecek Cumhuriyet kadını olarak birlik olma vurgusunu birilerinin bayraktarlığını yapmak uğruna yaralıyor muyuz? Sosyal Demokrasi’nin evrensel kavramlarını, adaleti dilimizden düşürmeyen bizler parti içinde ne kadar evrensel ve ne kadar adaletli davranabiliyoruz? gerçekler ile yüzleşme olgunluğunu gösterebiliyor muyuz? Bu süreçlerin oluşmasında sorumluluğu olan herkes Cumhuriyet’in üreten kadınlarını, topluma lider yetiştirecek donanıma sahip kadınları ya hep ya hiç, ya ben ya da ben anlayışı içinde tükettiğiniz fark edebiliyor musunuz? gençleri, kadınları, partinin gerçek sahibi emektar üyelerini değirmen taşı gibi öğüttüğünüzü neden fark edemiyorsunuz? Şimdi diyeceksiniz ki bu sorunların muhatabı kim? Bu soruların muhatabı da sorunların suçlusu da bizleriz" diye belirtti.
"Bu sorunların çözümü için mücadele vermeye bir kadın olarak devam edeceğim"
Konuşmasının devamında, "Onurun, gururun, tutarlılığın, saygınlığın ve özgürlüğün özetle insanlığın ayaklar altına alındığı bir ülke ortamında parti içinde kadınlarımızı küçük iktidar hesaplarına alet etmek isteyenler parti içi iktidar ülke iktidarından daha mı önemli?" diye soran Kahya, daha sonra şunları belirtti;
"Bu sorunların çözümü için mücadele vermeye bir kadın olarak devam edeceğim. Benim için önemli olan kadın olmak. Çünkü kadın annedir, kadın üretendir, koruyandır, güzelleştirendir. Siyasetin de ülkenin de içinde bulunduğu bu olumsuzluklardan çıkışı Altı Ok’u yakasına değil kalbine kazıyan, Atatürk’ün düşüncelerini beynine kazıyan kadınlardır. İşte bu sebepten dolayı Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Koları Başkanı olarak görev yaptığım süreçte cefakar ve vefakar yol arkadaşlarım ile birlikte bu anlayışta olduk. Bu kavgalarda taraf olmamayı seçtik, kadın kolları adıyla tanımlanan kısıtlı alanda değil sahada halkla birlikte olduk. Bir kez daha yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kürsüden kendi talebi ile görevi devretme olgunluğunu gösteren bir bayrak yarışçısı olarak ineceğim. Ben bayrağı başka bir arkadaşıma devrediyorum diyebilmenin gururu ile sahada üretmeye devam edeceğim. Ülkede çözülmesi gereken çok sorun var ama bu sorunları çözecek cesarete sahip çok kadın var. Bizler o cesur kadınlar olarak siyaseten temiz kalmaya özen göstereceğiz. Ötekileştirmeden, dedikodulardan uzak, düşünce mücadelesini veren özgür kadınlar olarak Cumhuriyet Halk Partisi saflarında adalet yürüyüşümüz devam edecek."
Yapılan seçimle İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı olurken, Yönetim Kurulu; Nesrin Deniz, Emine Er, Ganime Kaya, Öznur Kervan, Gökçe Kurt, Buket Özkan, Arzu Sezen, Zeynep Burcu Tekin, Meryem Tunalıer, Gönül Özgen Yarar, Kurultay Delegeleri ise; “Zakire Altınel, Aysun Doğramacı, Hatice Kılıç, Şahver Özel, Sibel Yeşildal, Sibel Yıldırım Turan oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.