Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

CHP’de Aday Adaylık Süreci Başladı

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir İl Binasında yapılan toplantıda İl Başkanı Rabia Akman, İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı. CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman toplantı sonunda yerel seçimler aday adaylık sürecinin başladığını belirtti.

Başkan Rabia Akman aday adaylık sürecinin başladığını söyleyerek şu bilgileri verdi:
"2019 yerel seçimler başlangıç tarihi 1 Ocak, oy verme işlemi ise 31 Mart 2019 olacak. Yerel seçimlere etkin, verimli girmek amacıyla büyükşehir, ilçe  belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday belirleme  hazırlıkları YSK seçim takvimi beklenmeden başlatılması öngörülmüştür. Adaylık sürecine istinaden bazı kararlar alınmıştır. Seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları 1-19 Ekim tarihleri arasında yapabileceklerdir. Aday  adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 1-12 Ekim tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri zorunlu değildir. Aday adayı olacak ve aday gösterilecek kamu görevlileri bu şartlara tabi olmayıp bu hükümler uygulanmayacaktır. Aday adaylığı başvurusu yapacak olan kadın ve gençlerden aday adaylığı bedelinin yarısı alınacaktır. Engelli, şehit yakınlarından bu bedel alınmayacaktır. Bozkırın ortasında nazar boncuğu gibi duran bu şehir yerel seçimlerde yine sosyal demokrat kimliğini devam ettirecektir.. Bu zamana kadar belediyelerimiz yapmış olduğu hizmetler göz önündedir. Başkanlarımızın başarısı göstermektedir. Yerel seçimlerde mevcut belediyelerimizi kazanıp üstüne yenilerini ekleyerek, büyükşehir meclisinde çoğunluğu alarak Eskişehir halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.