Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

CHP’den ESGİAD’a ve TMMOB’a Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

ESGİAD Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları, Eskişehir Genç İşadamları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ulaş Entok ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde yapılan toplantıda ESGİAD’ın 15 Temmuz sürecinde karşı karşıya kaldığı zorluklarda yalnız bırakıldığına dikkat çekildi. Dernek Başkanı Entok “Yaşanan sıkıntılı süreçte CHP Milletvekillerinin çabaları bizi ayakta tuttu” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları Dr. Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk Eskişehir Genç İşadamları Derneği’ni ziyaret etti. Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) Başkanı Ulaş Entok ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliğinde yapılan görüşmede 15 Temmuz sürecinde derneğin kaldığı zor durum ilk konu başlığı olarak görüşüldü. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Ulaş Entok, “Meclisimizde Eskişehir lobisinin yokluğunu en yakından hisseden sivil toplum örgütü olduğumuzu söylemek yanlış olmaz” dedi. 15 Temmuz sürecinde CHP Milletvekillerinin üstün gayretleri ile derneğin varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Entok, sözlerine “CHP’nin sivil toplum kuruluşlarının varlığını sürdürmesi için ne kadar çaba gösterdiğini bu süreçte anladık” dedi.

Söz konusu süreci unutmak istediklerini belirten ve “Artık milletçe önümüze bakmamız gerekiyor, geç kalan atılımları gerçekleştirmek için zaman kaybedilmemeli” ifadelerini kullanan Ulaş Entok, CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan Endüstri 4 ve Merkez Türkiye projelerinin genç girişimcileri heyecanlandırdığını belirterek “Raylı sistemler ve havacılık üssü olarak Eskişehir’in konumu korumalı” dedi. Kızılinler Projesi ve Güney Çevreyolu çalışmalarının neticelendirilmesinin şehrin önünü açacağına vurgu yapan ESGİAD Başkanı, TBMM’de oluşacak Eskişehir lobisinin başarısının bu projelerin gerçekleştirilmesinde önemli bir sınav olacağını belirtti.

Konuyla ilgili CHP Milletvekili Adayı Engin Çakmak mevcut iktidarın kendi devletini, kendi sermayesini, kendi yargısını ve kendi medyasını oluşturarak STK’lara siyasileşme dayatmasında bulunduğunun altını çizdi. Engin Çakmak ‘’Dernek başkanımızın belirttiği projelerin gerçekleştirilmesi elbette bizlerin de yapılacaklar listesinde yer almaktadır. Ancak Eskişehir’in potansiyelinin görmezden gelindiği de aşikardır. TÜLOMSAŞ’ın atıllaştırılması, Eskişehir’in havacılık sektörünün baltalanması, tarımsal  yatırımların geri plana atılması ve bir üniversitenin kampüsünü “tabela kondu” şeklinde üniversiteye dönüştürülmesi konuları da listemizde yer alan konu başlıklarıdır’’ dedi.

CHP Milletvekili Adayı Dr. Jale Nur Süllü ise “Şehrimizi ikinci hatta üçüncü plana atan tüm bu haksızlıkların üstüne gideceğiz” dedi. Sözlerine “Bir neferi olmaktan gurur duyduğum Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde devam eden Süllü, sanayicinin ve çiftçinin Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana gösterdiği azmi, tüm engellemelere rağmen hala sergileme kudretinde olduğunun altını çizdi.

Özellikle mevcut hükümet tarafından kurulması planlanan kömürlü termik santralin şehri cezalandırırcasına kurulma çabalarının Eskişehir’de karşılık bulmadığının altını çizen CHP Milletvekili Adayı Nuray Akçasoy, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce’nin de belirttiği gibi bu şehre kömürlü termik santral kurdurmayacağız” ifadelerini kullandı.

TMMOB Ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk, TMMOB Eskişehir İl Temsilciliği’ni ziyaret etti. TMMOB İl Temsilcisi Neşet Aykanat ve yönetim kurulu üyeleri birliğin hemen hemen her platformda siyasi baskılara maruz kaldığına vurgu yaptı. İktidarın hedef gösterdiği meslek odalarında bakanlık müfettişlerinin bağımsız denetim yapmalarının mümkün olamayacağına değinen Aykanat “Odalar üzerindeki baskılara son verilmeli, hukuksuz davalar derhal geri çekilmelidir” dedi. Sürekli millet iradesinden söz edenlerin, seçimle işbaşına gelen odaların yönetimini yok saymasının çok vahim bir durum olduğuna değinen CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Nuray Akçasoy, “Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri bağımsız olmadan çoğulculuk olmaz, demokrasi olmaz, kamunun çıkarı da korunamaz” ifadelerini kullandı. CHP Milletvekili Adayı Engin Çakmak ise 25 Haziran’da sivil toplum örgütlerine de huzur geleceğini, aklın ve bilimin ön plana çıkacağını belirterek, “Liyakat olduğu sürece uzlaşı vardır, STK’lar siyasileştirildiği sürece kuruluşlar arasında ahengi sağlayamayız” dedi. AK Parti döneminde STK’ların demokrasiden uzaklaştırıldığına vurgu yapan Çakmak, “STK’ların büyükşehir belediyesi meclislerinde doğal üye olarak görev yapmaları durumunda, şehrin sağlıklı gelişmesinde büyük katkıları olacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.