Site Rengi

DOLAR 32,3256
EURO 35,0914
ALTIN 2.298,82
BIST 8.983,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

CHP’den FETÖ’cü Hakim ve Savcıların Soruşturulmaması Kararına Tepki!

15.08.2019
A+
A-

İzmir askerî casusluk davasında davaya bakan FETÖ'cü hâkim ve savcıların soruşturulmasına ilişkin başvurunun Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından reddedilmesine CHP tepki gösterdi. Konuyu Meclis’te gündeme getiren Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "HSK vicdanları sızlatan skandal bir karara imza atmıştır! Bu skandal karar derhal değişmeli. Kumpasçı hakim, savcı ve polisler yargılanmalıdır" dedi. Uzun yıllar tutukluluktan dolayı hak kayıplarına uğrayan kumpas mağdurlarının haklarının iade edilmesini de isteyen Çakırözer, devletin kumpas mağdurlarından özür dilemesini talep etti.

 

Çakırözer: 'Karar değişmeli'

 

357 askerin müebbet hapisle yargılandığı İzmir askerî casusluk davasında davaya bakan FETÖ'cü hâkim ve savcıların soruşturulmasına ilişkine başvuru HSK tarafından reddedilirken, redde ilişkin "Kusur izafesi yoktur, yapılan işlemler yasaya uygundur” açıklaması yapıldı. Meclis’te yaptığı konuşmasında kararı skandal olarak nitelendirilen CHP’li Çakırözer, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Kumpas davaları olarak bilinen Ergenekon, Balyoz, Askerî Casusluk davalarında yüzlerce kişinin haksız olarak tutuklandığını dile getiren Çakırözer, “Kumpas davalarında yüzlerce vatansever haksız olarak tutuklandı, sağlıklarından oldu, hayatını kaybetti, aileleri dağıldı. Şimdi de 357 askerin müebbet hapisle yargılandığı davada davaya bakan FETÖ’cü hakim ve savcıların soruşturulmasına ilişkin başvuru HSK tarafından reddedildi. Hem de ‘Kusur izafesi yoktur, yapılan işlemler yasaya uygundur’ denilerek. HSK vicdanları sızlatan skandal bir karara imza atmıştır. Bu karar yeniden değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Çakırözer: 'Mağdurietler giderilmeli, devlet özür dilemeli'

Çakırözer, Kumpas mağdurlarının uzun yıllar tutukluluktan dolayı hak kayıplarından doğan tüm mağduriyetlerinin iade edilmesini de talep ederek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Daha önce de defalarca dile getirdik. Yaşanan hak kayıplarının önlenmesi için verdiğimiz kanun teklifleri her seferinde reddedildi. Kumpas mağdurlarının hakların iade edilmeli, devlet mağdurlardan resmen özür dilemelidir. Bu mağduriyetleri yaratan savcı, hâkim, emniyet yetkilileri hakkında derhâl işlem başlatılmalı, bu kumpasların yapıldığı dönemde siyasi sorumluluk üstlenen sorumlular hakkında da soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.