Site Rengi

DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

CHP’li Çakırözer ‘Muharrem İftarı’na Katıldı

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Hacıbektaş Veli Vakfı ve Hacıbektaş Veli Derneği’nin aşevinde düzenlenen Muharrem Ayı iftar sofrasına katıldı. Tutulan oruç ve verilen lokmaların kabul olmasını dileyen Çakırözer, Muharrem ayının tüm dünyaya huzur ve kardeşlik getirmesini diledi.

‘Barış ve hoşgörü getirsin’

Muharrem Ayı nedeniyle vakfın aşevinde her akşam verilen iftar yemeklerinden birine katılarak yurttaşlarla oruç açan Çakırözer, “Kutsal aylarımızdan biri de Muharrem ayı. Bu akşam burada yasınızı ve lokmanızı benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizlerle aynı sofrada olmaktan büyük onur duydum. Muharrem ayının ve tutulan oruçların Türkiye'nin ve dünyanın ihtiyacı olan beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik ortamını getirmesini dilerim" dedi.

‘Ayrımcılık son bulmalı, hakları tanınmalı’

Çakırözer iftar sonrasında Vakıf Başkanı İsmail Kılıç ve Dernek Başkanı Cafer Onası’yı makamlarında ziyaret ederek, talep ve beklentilerini dinledi. Çakırözer, Alevilere yönelik ayrımcılıkların son bulmasını ve Anayasa ve evrensel sözleşmelerle güvence altına alınan tüm hak ve özgürlüklerden eşit yurttaşlar olarak hiç bir engelleme olmaksızın yararlanmalarının sağlanmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.