Site Rengi

DOLAR 32,5816
EURO 34,9067
ALTIN 2.438,06
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

CHP’li Çakırözer: ‘Şehrin Huzuru İçin Çalışan Zabıtalarımızın Haklı Talepleri Karşılanmalı’

15.08.2019
A+
A-

Zabıta Teşkilatı'nın 192. kuruluş yıl dönümünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı çalışanlarıyla bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, zabıta teşkilatının Zabıta Haftası’nı kutlayarak, zabıtaların yaşadığı sorunlara ilişkin Meclis’te verdiği Araştırma Önergesi’nipaylaştı. 

Zabıtaların taleplerin başında gelen ‘yıpranma hakkı’ isteğinin son derece haklı bir talep olduğunu vurgulayan Çakırözer: “Şehrin huzur ve düzeni için özveriyle çalışan tüm zabıtalarımızın haklı taleplerinin karşılanması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

192. Yılı kutladı

CHP’li Çakırözer Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Zabıta Daire Başkanı Aykut Hamzaçebi, Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Fikret Uysal, Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürü Fahrettin Çeçgelile zabıta memurlarıyla bir araya geldi, tüm zabıta teşkilatının 192’nci kuruluş yıldönümünü kutladı. Zabıtaların bulundukları ilçelerde halkın huzuru, şehrin tertip ve düzeni için canla başla çalıştığını ifade eden Çakırözer, tüm zabıtalara yürüttükleri özverili çalışmalar için teşekkür etti. Daha önce gerçekleştirdiği ziyaretlerde zabıtaların talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer, zabıtaların sorunlarına ilişkin Meclis’te verdiği Araştırma Önergesi’ni de paylaştı.

‘Yıpranma payı verilmeli’

Zabıtaların belediyelerin gerçek emekçilerinden olduğuna vurgu yapan Çakırözer, “Daha önce de pek çok kez zabıta memurlarımızla bir araya geldim, sıkıntı ve talepleri dinledim.Özlük hakları bakımından yaşadıkları sıkıntıları ayrıntılı olarak dinledim. En önemli talep polisler ve diğer güvenlik personeli gibi ‘yıpranma hakkından’ faydalanmak. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli, gece gündüz demeden 24 saat esasına göre görev yapmakta. Bu yüzden yaptıkları görev zorluğu nedeniyle yıpranma hakkını almak en doğal haklarıdır. Bu haklı taleplerin hayata geçmesi için TBMM’ye Araştırma Önergemizi verdik. Meclis açılır açılmaz bu sorunların çözümü kavuşması için konunun takipçisi olacağım” dedi.

Kuruluş ve teşkilat kanunu çıkmalı’

Önergesinde ‘İdari Hizmetler Sınıfı’ içerisinde tanımlanan zabıtalar için ayrı bir ‘Zabıta Hizmetleri Sınıfı’ başlığı oluşturulması gerektiğini de vurgulayan Çakırözer, belediye zabıtasının kuruluş ve teşkilat kanunun bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Zabıtaların maktu mesai ücretlerinin emeklilik keseneğine eklenmesini de isteyen Çakırözer, “Bu ücret miktarı ne olursa olsun emekliliğe esas aylık tutarında bir artış sağlamamaktadır. Eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı bu uygulamanın keyfiyetin önüne geçecek bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve bu ücretin zabıtaların emeklilik ücretlerine yansıtılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Zabıtalarıngiyecek eşyalarının azami fiyatlarının piyasa fiyatları ile çeliştiğini de hatırlatan Çakırözer, fiyatların ihtiyacı karşılamaktan uzak olması nedeniyle de zabıtaların mağdur edildiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.