Site Rengi

DOLAR 32,5327
EURO 34,9418
ALTIN 2.435,60
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

CHP’li Çakırözer ve Süllü’den ‘Odunpazarı’ Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca’nın infiâl uyandıran “Odunpazarı’nda CHP aday çıkarmayacak. İyi Parti’yi destekleyecek” açıklamalarından sonra karşı bir basın açıklaması yaptılar. Çakırözer ve Süllü açıklamalarında:

“Cumhuriyet Halk Partimiz ile İyi Parti arasında ittifak görüşmeleri en tepede Sayın Genel Başkanlar ve onların görevlendirdiği parti yöneticilerimiz tarafından yürütülmektedir.

Bugün İyi Parti Eskişehir İl Başkanı’nın açıklamaları sonrasında müzakereleri partimiz adına yürüten Genel Başkan Yardımcılarımız Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile Ankara’da ayrı ayrı görüştük. Her ikisi de İyi Parti ile yapılan görüşmelerde “Odunpazarı ilçemizde CHP’nin aday çıkarmayıp İyi Partiyi desteklemesi yönünde karar alındığı” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Bilindiği gibi partimiz Odunpazarı’nda mevcut Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt’u 14 Kasım 2018 tarihinde yenide aday gösterdi. Bu karar geçerlidir. Müzakereleri yürüten Genel Başkan Yardımcılarımız ile bu hususu bugün bir kez daha teyit ettik. Bu kararlılığın görüşmelerde İyi Parti heyetine bir kez daha aktarılmasını istedik.

CHP ve İyi Parti arasındaki müzakerelerin genel ilkelerinden biri de, üzerinde ittifak konusunda mutabakat sağlanamayan il ve ilçelerde iki partinin de istemeleri halinde kendi adayları ile yerel seçimlere girmesi hususudur. Müzakereleri yürüten Genel Başkan Yardımcılarımız bize üzerinde uzlaşma sağlanamayan başka il ve ilçelerde olduğu gibi Odunpazarı’nda da CHP’nin kendi adayı ile seçime gireceğini, burada kendi adayını çıkarıp çıkarmama kararının ise İyi Parti’ye ait olduğunu belirttiler, bu görüşün İyi Parti heyetine de iletildiğini belirttiler.

31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızın yönettiği Büyükşehir Belediyemiz ve 4 ilçemizde güven tazeleyerek gücümüzü pekiştireceğiz. Yapacağımız ittifak ile kalan 10 ilçemizin tamamını da AKP’li belediyelerin elinden kurtararak, her şeyin en iyisine layık Eskişehirli hemşehrilerimizi hak ettikleri hizmetleri alabileceği yönetimlere kavuşturacağız.

Her zaman olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de Eskişehirlilerimize güvencimiz tamdır. Birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.