Site Rengi

DOLAR 32,3692
EURO 34,9458
ALTIN 2.325,68
BIST 9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

CHP’li Çakırözer’den TTB’ye Dayanışma Ziyareti

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, geçtiğimiz yılın başında yayımladıkları, YPG/PYD'li teröristleri kovalamak üzere Türkiye Cumhuriyeti Ordusu'nun Afrin'e düzenlediği harekâta karşı "Savaş, Halk Sağlığı Sorunudur" bildirisi nedeniyle yöneticileri gözaltına alınan TTB'yi ziyaret etti. TTB yöneticisi 11 hekim, evleri ve meslek odaları basılarak gözaltına alınmıştı. CHP'li Çakırözer, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve yönetim kurulu üyeleriyle hem hekimlerin talep ve beklentilerini konuştu, hem de yayımladıkları bildiri nedeniyle geçtiğimiz haftalarda hakim karşısına çıkan tabipler ile dayanışma gösterdi.

Çakırözer TTB ziyaretinde “Tek adam yönetiminin meslek örgütlerine baskı ve yasaklamaları karşısında hep birlikte mücadele vereceğiz” dedi. Hekimliğin en kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Çakırözer, “İnsanların kendilerine güvenerek hayatlarını emanet ettiği kişilerdir hekimler. Halkın sağlığı için çalışırlar. Hekimlerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Geçtiğimiz yılın başında yayımladıkları, YPG/PYD'li teröristleri kovalamak üzere Türkiye Cumhuriyeti Ordusu'nun Afrin'e düzenlediği harekâta karşı "Savaş, Halk Sağlığı Sorunudur" bildirisi nedeniyle TTB yöneticisi 11 hekim, evleri ve meslek odaları basılarak gözaltına alınmıştı. Tutuksuz yargılanan hekimler, geçtiğimiz haftalarda hakim karşısına çıkarken, CHP’li Çakırözer TTB Genel Merkezi’ni ziyaret ederek yöneticileriyle dayanışma gösterdi. TTB Merkez Konsey Üyesi, Eskişehir Tapib Odası eski Başkanı Bülent Nazım Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda Çakırözer, hekimlerin sıkıntı ve taleplerini de dinledi.

Hekimlerin siyasi polemiklerin dışında tutulması gerektiğini vurgulayan Çakırözer, “Hekimler insan yaşamıyla, sağlıkla ilgilenirler. Hastalığa karşı sağlığı, ölüme karşı yaşamı savunurlar. Yaşamdan ve barıştan yana tavır alan TTB’nin her zaman yanındayız” dedi. Çakırözer: “Türkiye’nin en önemli ve saygın meslek örgütlerini sindirmeye, susturmaya çalışıyor. Eleştirel, muhalif ses istemiyorlar. Türkiye’yi tek sesli, otoriter bir ülke yapmak isteyen bu anlayışa karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Hep birlikte mücâdele vereceğiz"

Hekimlerin talep ve sıkıntılarını da dinleyen Çakırözer, “Hekimlik topluma adanmış en kutsal mesleklerden biridir. Çalışma koşullarından, özlük haklarının iyileştirilmesine hekimler pek çok sorunla karşı karşıyalar. İnsanların kendilerine güvenerek hayatlarını emanet ettiği kişiler olan hekimlerin sorunlarının her geçen ün çığ gibi büyüdüğünü biliyoruz. Halk sağlığı için çalışan hekimlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.