Site Rengi

DOLAR 32,4948
EURO 34,9777
ALTIN 2.439,12
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

CHP’liler Kırkalılar Derneği’ni Ziyaret Etti

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Milletvekili adayları Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sibel Yeşildal, Odunpazarı ilçe Başkanı Akın Sallarel ve ilçe örgütü Kırkalılar Derneği’ni ziyaret ederek, sorunları dinledi.

'CHP heyeti Kırkalılar'dan destek istedi'
CHP iktidarında Kırka’nın belediye tabelasını yeniden takacaklarını dile getiren CHP heyeti kalkınma projeleri ile Kırka’daki Bor madenini işleyerek satacaklarını ve daha çok kazanacaklarının sözünü verdiler. Heyet 24 Haziran öncesinde emekliye, emekçiye, çiftçiye, esnafa yönelik projelerini de Kırkalılarla paylaşarak, destek istedi.

'Bor tesisini Eskişehir'e değil, başka şehirlere kuruyorlar'
Ziyaretler sırasında konuşan Çakırözer, Kırka’nın sorunlarının neler olduklarını çok iyi bildiklerini dile getirerek, “Biliyorsunuz, dünyada bor ihtiyacının yarısı Kırka’dan sağlanıyor ama hükümet Bor tesislerini Kırkamıza, Eskişehirimize değil Bandırma'ya, Balıkesir’e kuruyor. Biz buna karşı değiliz ama bu tesis Kırkamıza yakın bir yere kurulmalıydı. Bizler kalkınma projelerimiz ile bor madenimizi daha çok işlevsel hale getirecek, boru işleyerek satacağız, daha çok kazanacağız” dedi.

'Seyitgazi-Afyon yolunu tamamlayacağız'
Seyitgazi-Kırka yolunu tamamlayacaklarını da dile getiren Çakırözer, “Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun bölünmüş çif şeritli geniş bir yol haline dönüştürülmesi gerekliliğini meclis çatsı altnda defalarca gündeme getirdim. Ölüm yolu olarak bilinen bu yolu artık bitirin dedim. Bu yolda defalarca kazalar oldu, yurttaşlarımız hayatını kaybetti. Yolun yarısı tamamlanmış ama Eskişehir kısmı hala duruyor. Bu yol neden tamamlanmıyor? Hükümet Eskişehirimizi, Kırka’mızı cezalandırıyor. CHP iktidarında bunların hepsine son vereceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.